Ode Magazine gaat door onder nieuwe naam

De laatste editie van Ode is van de drukpers gerold. Vanaf het volgende nummer (dat op 18 april verschijnt) gaat het opinietijdschrift verder als The Optimist. De naamswijziging is ingegeven door de wens om de internationale, redactionele nadruk op oplossingen duidelijker te presenteren.

Grote ambities
“Ons kleine team koestert grote ambities”, schrijven Jurriaan Kamp en Marco Visscher in hun gezamenlijke voorwoord. “Wij willen met onze verhalen de wereld inspireren tot positieve verandering.” In 1995 werd daarmee in Nederland begonnen, maar het was nooit de bedoeling dat het initiatief bij de landsgrenzen zou ophouden. Precies achttien jaar later, nu Ode volwassen is geworden, is het tijd voor een welluidende naam die overal helder het geloof in vooruitgang verwoordt.

Sinds 2003 verschijnt Ode al in het Engels, met name voor de Amerikaanse bladenmarkt, in een oplage van 80 duizend. In 2011 sleepte Ode nog twee Eddie Awards in de wacht: de grootste journalistieke onderscheiding voor tijdschriften in de Verenigde Staten.

Arbeid en geluk
De laatste Ode siert dezelfde omslagtekst als de eerste uitgave in maart/ april 1995: ‘Arbeid en geluk’. Destijds bood het omslagthema een kachtige oproep: ‘Schrap de loonslavernij!’ Ook bood de eerste Ode een analyse van het ontluikende verschijnsel dat de ‘vaste baan’ op losse schroeven kwam te staan. Achttien jaar later is dit economische realiteit geworden.

Nieuw perspectief
In dit nieuwe nummer – dat verschijnt temidden van een stroom aan nieuwsberichten over stijgende werkloosheid – ziet de redactie een nieuw perspectief aan de horizon, waarin een baan niet iets is dat je wordt aangeboden, maar iets wat je zelf creëert. Zoals het artikel stelt: “Als er ooit een tijd was om de wereld iets van uzelf te brengen – een nieuw idee, iets wat u zelf maakt, iets wat u zelf ráákt – dan is het nu.”

De naamswijziging is geen breuk met het verleden. In The Optimist, dat in ons land gewoon in het Nederlands zal verschijnen, blijft de redactie op zoek naar de baanbrekende nieuwe inzichten en ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven.

(Bron: odenow.nl)

Lees jij Ode?

Lees ook:Maak je eigen geluk op het WAI-WAY Seminar
Lees ook:Spiritualiteit.blog.nl in een nieuw jasje
Lees ook:Training Het Nieuwe Bewustzijn Natasja Kuipers
Lees ook:Geboortegolf in het jaar van de draak
Lees ook:Workshop Event voor persoonlijke ontwikkeling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>