De Maand van de Spiritualiteit 2013

Het is weer tijd voor de Maand van de Spiritualiteit! Dit keer voor het eerst in januari, in plaats van november, de maand waarin het oorspronkelijk werd georganiseerd. Deze maand kun je door het hele land genieten van allerlei activiteiten die speciaal voor de Maand van de Spiritualiteit worden georganiseerd. In het kader van het thema van deze keer: stilte. Ook kun je het essay van Jan Mulder over dit thema lezen en meedoen aan de verkiezing van het spirituele boek van het jaar.

Officiële opening van de Maand van de Spiritualiteit
Op 11 januari zal er van 19.00 tot 20.00 uur een stiltemeditatie zijn op het Museumplein in Amsterdam, ter opening van de Maand van de Spiritualiteit. Het thema van de Maand is Stilte, vandaar de keuze om tijdens de opening geen woorden te verspillen, maar de stilte zelf een stem te geven. De meditatie wordt georganiseerd in samenwerking met Stadsverlichting, een initiatief van Kris en Tijn Touber om huiskamers te veranderen in stiltecentra.

Verkiezing van het beste spirituele boek
Tijdens de Maand van de Spiritualiteit wordt het beste spirituele boek van 2012 gekozen. Een vakjury heeft een top 10 lijst samengesteld waar het publiek op kan stemmen, met oner ander ‘De kracht van de moderne spiritualiteit’ van William Bloom, ‘Het geheim van genialteit’ van Tijn Touber en ‘De bijbel voor ongelovigen’ van Guus Kuijer. Op 21 januari 2012 zal de jury samen komen om uit de door het publiek bepaalde top 3 het beste spirituele boek van 2012 te kiezen. Je kunt stemmen tot zondag 20 januari. De winnaar van het Beste Spirituele boek van 2012 wordt bekendgemaakt op 25 januari.

Essay van Jan Mulder
Elk jaar wordt er een essay geschreven, passend bij het thema van de Maand van de Spiritualiteit. Dit keer is dat het thema ‘stilte’ en het essay ‘Doodstil’ van Jan Mulder. Jan Mulder (1945) is ex-voetballer, columnist, schrijver en televisiepersoonlijkheid. Als vaste tafelgast is hij regelmatig te zien bij De Wereld Draait Door. In 2010 verschenen zijn Belgische memoires, Chez Stanz.
Het essay is vanaf de start van de Maand, in januari, te koop voor € 2,50 in de boekwinkels.

Deel jij mee of draag jij bij aan de Maand van de Spiritualiteit?

Lees ook:Jan Mulder schrijft essay Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:Beste Spirituele Boek 2012: ‘Spirituele oplossingen’ van Deepak Chopra
Lees ook:Genomineerden Beste Spirituele Boek 2015 bekend
Lees ook:Doe mee met de stiltemeditatie op het Museumplein op 11 januari
Lees ook:Verkiezing Beste Spirituele Boek 2015

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Maand van de Spiritualiteit 2013

 1. Pingback: ‘Spiritualiteit moet breder worden gezien’ | Spiritualiteit

 2. Sjoerd

  Als meditatie docent Nijmegen kan ik dan niet achter blijven om een reactie achter te laten.
  Wellicht is Januari nu net voorbij maar zoals alle mediterende weten is tijd niet meer dan een afgesproken gedachte! :-)
  Mochten er nog mensen interesse hebben in de cursus mediteren in Nijmegen dan zijn ze welkom!

  Met vriendelijke groet,

  Sjoerd Ermers

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>