De spirituele hoogtepunten van 2012

Nog even en het jaar zit er weer op. Om twaalf uur vannacht proosten we op een nieuw jaar vol nieuwe kansen en uitdagingen. Tijd om terug te kijken op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

Wat waren de spirituele hoogtepunten van 2012?

Blog in een nieuw jasje
Het jaar 2012 begon voor Spiritualiteit.blog.nl met een nieuwe look. De kleuren werden veranderd en er werden nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan de site.

Spiritualiteit op televisie
In februari 2012 ging er weer een nieuw seizoen van ‘Het Zesde Zintuig: Plaats delict’ van start, dit keer met Lieke van Lexmond als presentatrice. Ze liet weten erg onder de indruk te zijn van de deelnemers aan het televisieprogramma, maar niet alles zomaar te geloven. Zo heeft ze weinig vertrouwen in het medium Char, van het gelijknamige tv-programma.

Begin van het jaar kwam ook een andere oude bekende van televisie weer in het nieuws: Robbert van de Broeke. In een interview met het tijdschrift Spiegelbeeld liet hij weten waarom hij zich had teruggetrokken uit de media.  Volgens eigen zegge werd hij “afgemaakt en vernederd door de pers”. En “dat heeft er enorm ingehakt. Ik was me werkelijk van geen kwaad bewust en toen brak plotseling de hel los. Ik vond het heel moeilijk om dat een plek te geven.”

Voorspelling koninklijke tragedie
In februari 2012 kreeg ons koningshuis te maken met een tragisch ongeval: Prins Johan Friso werd op 17 februari bedolven onder een lawine tijdens het skiën en kwam in een coma terecht. Volgens sommigen zou deze tragedie eerder voorspeld zijn, waaronder in november 2011 door paragnost Lammert Begeman. Naar mijn mening was deze voorspelling echter wat ver gezocht.

Angry Birds Yoga
Een van de meest bezochte artikelen op Spiritualiteit.blog.nl dit voorjaar was een artikel over Angry Birds Yoga. Angry Birds, een van de meest populaire spellen die te spelen zijn op je smartphone – en nu ook op facebook – werd gebruikt als inspiratie voor een nieuwe yogasoort. Hoe verzinnen ze het!

EK voetbal voorspellingen
Zo terugkijkend op het afgelopen jaar lijkt 2012 het jaar van de voorspellingen geweest te zijn. Zo werd er van de zomer ook weer flink gespeculeerd over de uitslagen van het EK voetbal. Niet alleen door paragnosten, maar ook door vele dieren. Sinds Octopus Paul is het laten voorspellen van sportuitslagen door dieren een populaire bedoening, of het nu gaat om boerderijdieren of katten. Het spreekt voor zich dat we deze voorspellingen niet al te serieus moeten nemen, maar ze houden ons wel bezig. Ik kan er zelf in elk geval wel om lachen!

Alternatieve medicijnen
In het najaar van 2012 ging Nederland massaal op zoek naar een alternatieve manier om hoesten en verkoudheid tegen te gaan. En die werd gevonden op Spiritualiteit.blog.nl, in een recept voor tijmsiroop.
Ook voor de bestrijding van overgewicht werd een alternatieve en spirituele oplossing bevonden. Het boek en programma ‘Mindful afvallen’ van Joanna Kortink laten een nieuwe manier zien van het aanpakken van overgewicht en emotie-eten. Mindfulness maakt steeds vaker deel uit van de behandeling van overgewicht, met heel goede resultaten.

Spirituele Kerstcadeaus
December 2012 kende twee grote hoogtepunten waar heel wat bezoekers en reacties op af kwamen. De eerste was de Spirituele Kerstcadeauweek die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd. Een hele week lang mocht ik geweldige cadeaus weggeven: healingen, readingen, prachtige boeken, Astrologische Inzichtkaarten, toegangskaarten voor ParaView en een tarotlegging van mijzelf. Wat een feestje voor mij om te doen en natuurlijk ook voor de winnaars van al die mooie cadeaus!

Spirituele Jaarhoroscoop van Natasja Kuipers
Het tweede hoogtepunt van december 2012 en meteen het laatste van het jaar is de Spirituele Jaarhoroscoop, die net als vorige jaar speciaal werd gemaakt voor de lezers van Spiritualteit.blog.nl door astrologe Natasja Kuipers. Ben jij ook zo benieuwd wat de sterren voor jou in petto hebben in 2013? Je kunt je Spirituele Jaarhoroscoop nog steeds lezen op Spiritualiteit.blog.nl!

Wat waren jouw hoogtepunten van 2012?

Lees ook:Angry Birds-Yoga voor de moderne yogi
Lees ook:Spirituele jaarhoroscoop 2013: Boogschutter (23 november t/m 22 december)
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van februari 2008
Lees ook:Spirituele jaarhoroscoop 2012 van Natasja Kuipers
Lees ook:Lees je Spirituele Jaarhoroscoop voor 2013!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>