Mediteren om hart- en vaatziekten tegen te gaan

Dat mediteren helend werkt wisten de beoefenaars al. Maar bewijs en motivatie voor de positieve effecten van meditatie zijn altijd fijn. Zo heeft een nieuw onderzoek onlangs aangetoond dat obese Afro-Amerikaanse hartpatiënten die regelmatig transcedente meditatie beoefenen, 48 procent minder kans hebben op een hartaanval of een beroerte!

Lagere bloeddruk en minder stress

Naar transcedente meditatie hielp ‘gewone meditatie’ daarnaast om de bloeddruk te verlagen en stress te verminderen. Bovendien leefden patiënten die langer mediteerden langer. Dat alles blijkt uit een nieuwe studie die is gepubliceerd in het tijdschrift Circulation van de American Heart Association.

Mediteren werkt zelfhelend

De basismeditatie bestond uit twee keer per dag 20 minuten met gesloten ogen zitten. De proefpersonen werden vervolgens vergeleken met een controlegroep die gedurende vijf jaar een gezondheidscursus had gevolgd.
“We merkten dat transcedente meditatie een techniek is die de ‘apotheek’ van het lichaam activeert om zichzelf te herstellen en te onderhouden,” liet hoofdonderzoeker Robert Schneider weten. Schneider is tevens directeur van het Institute for Natural Medicine and Prevention in Fairfield, Iowa.

(Bron: Happynews)

Welke effecten heeft mediteren op jou?

Lees ook:5 effecten van meditatie op je lichaam
Lees ook:Stress bij mannen en vrouwen ander effect
Lees ook:Tips om mediteren vol te houden
Lees ook:Trance-oefeningen helpen patiënten bij operaties
Lees ook:Al lopend mediteren

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mediteren om hart- en vaatziekten tegen te gaan

  1. Kinderketting

    Meditatie houdt je ontspannen geestelijk en mentaal. U heeft terecht gezegd Meditatie is zelfgenezende.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>