Verstilde woorden

Niets is sterker dan stilte. Er zijn momenten dat er geen goede woorden zijn, momenten die vragen om stilte: niets zeggen, alleen kijken, een gebaar is genoeg. Toch hebben mensen na een verlies vaak behoefte aan woorden, voor persoonlijke of gezamenlijke bezinning. Met dit doel is er nu ‘Verstilde woorden’, een boek en cd met teksten en liederen voor afscheid en uitvaart.

Afscheid nemen
‘Verstilde woorden’ van Marinus van den Berg is een verzameling poëtische teksten voor afscheid nemen, en voor de periode na de uitvaart. Zangeres Eva de Mooij heeft er acht omgevormd tot een verrassend muzikaal portret. Die staan als liederen op de cd bij het boek.
Het is een bundel voor wie een dierbare verliest. Voor een ieder persoonlijk, maar ook voor wie avondwakes, uitvaarten en herdenkingsbijeenkomsten leidt, en voor uitvaartondernemers, ritueel- en rouwbegeleiders.

Marinus van den Berg en Eva de Mooij
Marinus van den Berg is geestelijk verzorger/pastor in het regionale palliatieve centrum Cadenza te Rotterdam. Daarnaast is hij publicist over afscheid, rouw en zorg. Hij houdt tientallen lezingen en workshops per jaar.
Muziektherapeute Eva de Mooij treedt als zangeres op. onder meer tijdens herdenkingsbijeenkomsten.

Presentatie ‘Verstilde woorden’  met workshops
Het boek verschijnt op 23 oktober bij Uitgeverij Ten Have.
Op zaterdag 20 oktober wordt de bundel gepresenteerd in de Zwanenhof in Zenderen. Teksten en liederen uit de bundel zullen ten gehore worden gebracht. Ook worden er een aantal workshops aangeboden over stilte en afscheid door Marinus van den Berg, Eva de Mooij, Daan Westerink, Riet Fiddelaers-Jaspers en Jacinta van Harteveld.
Voor meer informatie en kaartverkoop kun je kijken op Inspirerendleven.nl
Op zondag 21 oktober vindt er nog een extra presentatie plaats in De Roos in Amsterdam.

Welke tekst(en) vind jij passend bij een afscheid?

Lees ook:Wist je dat…
Lees ook:Dag van de Stilte 2014: zoek de stilte in jezelf
Lees ook:Geen kabbala meer voor Madonna?
Lees ook:Win het Handboek Mind, Body & Spirit!
Lees ook:Verschillende rouwrituelen in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>