Noord-Limburg populair als regio voor bezinning en onthaasting

Met de campagne ‘Bezin in Limburg’ vestigt Noord-Limburg de aandacht op de combinatie van rust en inspiratie. Deze streek met zijn vele kerken, kloosters en kapellen leent zich bij uitstek voor een bezinningstrip. Voor de een betekent dat de alledaagse beslommeringen even achter je laten en de accu opladen in een ontspannen omgeving, de ander komt voor een spirituele of religieuze beleving naar Noord-Limburg.

Inspirerende plekken
Het kloosterdorp Steyl met onder meer een prachtige botanische wereldtuin en het beroemde Missiehuis is zo’n inspirerende, serene stilteplek. Een echte bedevaartsplek is het stadje Tienray, dat bekendstaat als ‘Klein Lourdes’ (zie foto). Wandelend of fietsend ontdek je de natuurhistorische en culturele schatten van Noord-Limburg. Onthaasten gaat daarbij vanzelf; dwalend over eeuwenoude landgoederen, een kaarsje branden in een kapelletje langs de weg. Of laat je meevoeren in kathedralen vol verhalen, zoals de Sint Petrus’ Bandenkerk in Venray.

Verrijkende locaties
Kom tot rust in een van de heerlijke hotels, geniet van wellness of breng een weekend door bij een bed & breaksfast in een landelijke omgeving. Bijzondere verblijfsaccommodaties dragen bij aan een verrijkende ervaring. Bijvoorbeeld in Baarlo, waar Kasteel de Berckt en voormalig klooster Château De Raay, met zijn kunstschatten, een sfeer creëren die uitnodigt tot bespiegeling en reflectie.
Geïnteresseerd geraakt in bezinnen in Limburg? Neem dan gauw een kijkje op Liefdevoorlimburg.nl voor meer locaties en activiteiten.

Ken jij spiritueel Limburg al?

Lees ook:Limburg wil toeristen trekken met spiritualiteit
Lees ook:Begeleide loopmeditatie in de natuur
Lees ook:Spiriosa Festival: kleurrijk spektakel
Lees ook:Satanische sekte biedt op huis kindermoordenares
Lees ook:Ancestral Drumming Weekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>