Adjiedj Bakas in de politiek – een tweede Gouden Eeuw?

Hoe komt Nederland de crisis weer te boven? En welke overheid is daarvoor nodig? Volgens trendwatcher Adjiedj Bakas ligt een tweede Gouden Eeuw binnen handbereik. ‘Maar dan moeten we wel wat doen, anders worden we een slaapland.’ Op 6 juni verschijnt zijn boek ‘de Staat van Morgen’, waarmee hij als auteur zijn entree maakt in de wereld van politiek & overheid.

In de inleiding van het boek reageert SP-leider Jan Marijnissen op de voorstellen van Bakas. VVD-prominent Frits Bolkestein schreef een gepeperde bijdrage en neemt ook het eerste exemplaar in ontvangst. Dat Marijnissen en Bolkestein samen in dit 400 pagina’s tellende boek staan, tekent volgens Bakas hoe de toekomst eruit ziet. ‘Die is niet links, niet rechts, maar hybride. Er is lef voor nodig en op tal van terreinen dient er hervormd te worden. Dat er veel weerstand zal zijn, is zeker. De overheid kan tot 50 procent goedkoper worden en alleen daardoor al kan onze welvaart nog flink toenemen.’

Een kleine greep uit het boek:

  • Bakas beschrijft de economische pijlers die de nieuwe welvaart voor Nederland kunnen genereren. Hij voorziet dat bedrijven en de vernieuwde overheid zeer hecht gaan samenwerken. Nieuw staatskapitalisme, zoals dat al in Zuid-Korea gebeurt. Volledige werkgelegenheid in ruil voor een ideaal klimaat voor bedrijvigheid.
  • Gemeenten, provincies en waterschappen fuseren tot 50 stadstaten. Die krijgen een grote mate van autonomie, zoals het Duitse Hamburg dat ook heeft.
  • De overheid wordt volledig geautomatiseerd. Ambtenaren komen er alleen nog aan te pas om voor burgers door bureaucratische muren heen te breken. Zo’n 75 procent van de beleidsambtenaren verliest zijn baan.
  • Het politieke landschap zal blijvend opgeschud worden en uiteindelijk op niets meer lijken van wat het nu is. De voorzet van Bakas: de Partij voor Vrolijk Ondernemen, de Partij voor Werkenden en niet-Werkenden. De Partij voor Immaterieel Geluk en Spiritualiteit, de Conservatieve Partij en een protestpartij (bijvoorbeeld de Piratenpartij).
  • De eurozone valt in 2013/2014 uit elkaar. De EU implodeert en de E.E.G (het economisch samenwerkingsverband van Europese landen) keert terug.
  • Willem de IV of Willem de Laatste? Bakas signaleert afkalvend draagvlak voor het koningshuis en adviseert het Maleise model in te voeren: een door het volk gekozen monarch. Bij onze oosterburen een bekend fenomeen (Duitse keurvorsten kozen tussen 1198 en 1806 de koning, later keizer).
  • Greencards voor mega-investeerders, in navolging van de V.S en Canada. Het immigratiebeleid in kort bestek: wie geld en/of kennis heeft is welkom, wie arm en zielig is moet thuisblijven.

(Dit is een origineel bericht van Trend Office Bakas. Bron: ANP)

Denk jij ook dat er een tweede Gouden Eeuw binnen handbereik ligt?

 

 

Lees ook:Russen geloven massaal in God
Lees ook:Politieke partij met spirituele grondslag
Lees ook:Zingeving de trend van 2010 voor nieuw leiderschap
Lees ook:Meer Nederlanders naar alternatieve genezer
Lees ook:Interview Partij voor Mens en Spirit over verkiezingen 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>