Zanger Anathema: “Spiritualiteit is beladen”

Nu.nl sprak zanger Vincent Cavanagh van Anathema over de band en hun muziek, en hun laatste twee albums Falling Deeper en Weather Systems. Maar naast muziek, kwam ook het onderwerp spiritualiteit aan bod. Volgens hem is spiritualiteit een beladen term geworden. “Het lijkt soms een negatieve bijklank te hebben, net als de term atheïsme, hoewel het tegenwoordig schijnbaar heel hip is om dat te zijn. Er zijn een hoop mensen die van de daken schreeuwen dat ze weten hoe het universum in elkaar zit. Ik weet dat niet”, laat Cavanagh weten.

De zanger benadrukt dat Anathema met hun albums geen boodschap wil overdragen. “Als Danny nummers schrijft over zijn overtuigingen, wil hij niemand iets leren”, zegt hij. “Het laatste nummer op Weather Systems gaat bijvoorbeeld over een bijna-doodervaring. Die man vertelt over zijn ervaring. Hij dacht dat hij doodging. Het enige dat hij wilde, was al zijn krachten verzamelen om gedag te zeggen tegen zijn vrouw. Hij wilde haar vertellen dat hij van haar hield en dat deed hij.”

(Bron: Nu.nl)
(Bron illustratie: wikipedia)

Vind jij de term spiritualiteit ook beladen?

Lees ook:Prem Joshua in Isala Theater
Lees ook:Geest Amy Winehouse bezoekt Pete Doherty
Lees ook:Is muziek en spiritualiteit met elkaar verbonden?
Lees ook:Gordon gelooft er niet meer zo in
Lees ook:U2-Rockdienst in Waalwijk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zanger Anathema: “Spiritualiteit is beladen”

  1. Krijn

    Anathema is echt goed!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>