Lama Karta komt naar Nederland

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Afterlife – kunst over de eindbestemming in het Nederlands Uitvaartmuseum Tot Zover én op begraafplaats De Nieuwe Ooster spreekt op 18 maart de Tibetaans boeddhistische leraar Lama Karta over wedergeboorte en de voorbereiding op het sterven. Lama Karta geeft inzicht in de relatie tussen bewust leven en bewust sterven.

Voor en na de lezing van de Lama is er gelegenheid de tentoonstelling Afterlife te bezoeken in Museum Tot Zover. In Afterlife – kunst over de eindbestemming formuleren veertien internationaal bekende kunstenaars antwoorden op de dood. In Afterlife – kunst over de eindbestemming werpen internationaal bekende kunstenaars een blik over de grenzen van het kenbare. Voor het eerst is er hedendaagse kunst te zien op een begraafplaats. De werken zijn tot en met 1 juli 2012 te zien in Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover en op begraafplaats De Nieuwe Ooster.

Wat is jouw idee over dood en wedergeboorte?

Lees ook:Lezing over 5000 jaar hemel en hel
Lees ook:Visies en visioenen over de dood
Lees ook:Dalai Lama in Wereldmuseum Rotterdam
Lees ook:Laatste kans: De Boeddha in Tropenmuseum
Lees ook:Gilbert & George combineren religie en humor in kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>