Geboortegolf in het jaar van de draak

Op maandag 23 januari 2012 is de eerste dag van het Chinese Nieuwjaar. Het jaar van de draak, om precies te zijn. Dit Chinese dierenriemteken valt samen met het element water en dat schijnt zeer gunstig te zijn, las ik vandaag op MSN Nieuws. Zo gunstig zelfs, dat heel China dit jaar hoopt een baby te krijgen.

De draak is het vijfde dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender. Net als de slang, wordt de draak geboren onder het teken van geluk. Een drakenjaar is een jaar van geluk, volgens de Chinezen. Het jaar om met nieuwe zaken te starten en mogelijkheden aan te grijpen.

Er wordt dan ook een geboortegolf verwacht in China. In de grote steden van China zijn de kraamafdelingen van ziekenhuizen voor bijna het hele jaar volgeboekt en veel filmsterren en artiesten hebben aangekondigd dit jaar een kind te willen verwekken.
De laatste keer dat er ‘astrologische geboortegolf’ voorkwam, was in 2007, toen het jaar van het varken (gelukkige mensen) samenviel met het element goud (rijkdom).

Karaktereigenschappen van de draak zijn: trots en levendig, enthousiast, onweerstaanbaar, geestdriftig, succesvol, krachtig, extravert, inspirerend en zich uitverkoren voelen.

Zou jij met astrologie rekening houden bij het verwekken van een kind?

Lees ook:Het jaar van de rat
Lees ook:The Da Vinci Code ook in China van het doek
Lees ook:Het jaar van de Slang is begonnen!
Lees ook:Hoog oplopend conflict tussen China en het Vaticaan
Lees ook:Het jaar van de Os

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>