Maand van de Spiritualiteit 2011 groot succes

De Maand van de Spiritualiteit 2011 is zeer succesvol verlopen. Overal in het land waren goed bezochte activiteiten en ook in de media was volop aandacht. De Maand ging dit jaar op zondag 30 oktober van start met een uitgebreid programma in de Rode Hoed te Amsterdam. Sophie van der Stap, auteur van het essay Buiten spelen, verzorgde een feestelijke opening en presenteerde de middag. Er waren lezingen en workshops van o.a. Annemarie Postma, Tijn Touber, Lynne McTaggart en Marlies Terstegge.

Tijdens de openingsmanifestatie werd de top 5 voor het ‘Mooiste spirituele boek 2011’ bekendgemaakt. Drie weken lang konden lezers via de website van de Maand van de Spiritualiteit en Trouw stemmen op hun favoriet. Er werden in totaal 2331 stemmen uitgebracht. Met 1043 stemmen werd de klassieker ‘Eindelijk thuis’ van Henri Nouwen verkozen tot ‘Mooiste spirituele boek 2011’.

Ook KRO kwam met een uitgebreid programma. Naast televisie- en radioprogramma’s, zoals ‘Heb ik genoeg’, ‘Ode aan de doden’ en ‘De wandeling Japan’ organiseerde KRO ook een aantal activiteiten. Zo kon men een bezoekje brengen aan de tuinen van Paleis Soestdijk; speciale lichtcomposities, optredens en kunstwerken maakten dit tot een unieke belevenis. Ook waren er in het hele land verschillende bijeenkomsten rond het thema ‘Leven met de dood’, met o.a. Leo Fijen en Hella van der Wijst.
Veel boekhandels deden dit jaar mee aan de Maand van de Spiritualiteit. Zij gaven extra aandacht aan het essay Buiten spelen en presenteerden de Top 7 van nieuwe spirituele boeken, samengesteld door de participerende uitgeverijen.

Ook in de media was er volop aandacht. Bij Trouw verscheen op zaterdag 15 oktober de spirituele bijlage bij de krant. Daarnaast zijn er interviews met Sophie van der Stap verschenen in Algemeen Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool, Spits, de Telegraaf, Margriet, Vriendin, Happinez, Jan Magazine, JFK Magazine, LINDA, Onkruid en L’officiel.
Verder verschenen er artikelen in GPD, HDC Media, Wegener Dagbladen, Viva, ANBO Magazine, AvantGarde, De Betere Wereld, Bres, Cosmo, Elegance, Eva EO, Genoeg, Ode, Vier en Zin.

(Bron: Maand van de Spiritualiteit)

Heb jij meegedaan aan activiteiten van de Maand van de Spiritualiteit?

Lees ook:Thema vijfde Maand van de Spiritualiteit is #Leef!
Lees ook:Jan Mulder schrijft essay Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:Genomineerden Beste Spirituele Boek 2015 bekend
Lees ook:Overdosis spiritualiteit voor Karin de Groot
Lees ook:De Maand van de Spiritualiteit 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>