Overdosis spiritualiteit voor Karin de Groot

“Ik dacht dat ik best spiritueel aangelegd was”, biechtte KRO presentatrice Karin de Groot vorige week op aan Trouw. “Na de maandenlange opnames voor haar nieuwe programma ‘Heb ik genoeg spiritualiteit?’ heeft presentatrice Karin de Groot zich voor het eerst in haar leven ziek gemeld. “Ik ben helemaal ingestort.” ”

Voor haar programma ‘Heb ik genoeg…?’ onderging de Groot allerlei spirituele ervaringen. Zo bracht ze twee weken door met hare krisjna’s, deed ze een sjamanistische Vision Quest, bezocht ze antroposofen en boeddhisten en ging ze op zoek naar haar eigen beschermengel.
Aan Trouw vertelt ze dat er een wereld voor haar is open gegaan. “Zelf sta ik een niet-zweverige vorm van spiritualiteit voor. Ik zie een band tussen de natuur en mensen. Maar ik moet zeggen, na het maken van het programma heb ik veel vooroordelen over andere soorten spiritualiteit bij moeten stellen.”

Maar ook in andere vormen hebben de opnames van ‘Heb ik genoeg…?’ de presentatrice veranderd. Zo zegt de Groot helemaal te zijn ingestort, doordat ze heel veel heeft gedaan in een korte tijd. Een overdosis spiritualiteit, noemt dagblad Trouw het. Voor het eerst in 16 jaar bij de KRO heeft de Groot zich dan ook ziek gemeld.

Lees hier het artikel in Trouw.

Hieronder kun je de trailer van het programma van Karin de Groot, ‘Heb ik genoeg…?’ bekijken.

‘Heb ik genoeg’ is tijdens de Maand van de Spiritualiteit te zien op dinsdagavond om 19.20 uur op Nederland 2.
Je kunt de afleveringen ook terugzien op de bijbehorende website.

Ken jij het programma ‘Heb ik genoeg…?’ ? Wat vind je ervan?

Lees ook:Lieke van Lexmond niet overtuigd van Char
Lees ook:Maand van de Spiritualiteit 2011 groot succes
Lees ook:De Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:Thema vijfde Maand van de Spiritualiteit is #Leef!
Lees ook:Speciale spiritualiteit-bijlage bij Dagblad Trouw

1 Reacties // Reageer

One thought on “Overdosis spiritualiteit voor Karin de Groot

  1. karin mulder

    Ik volg je progamma Karin Het laatste progamma over Engelen, over hoe je dat ervaarde…. misschien wel mooi om het volgende is te you-tuben… I had a dream that global peace was possible ….. Ik zelf ervaar het als iets wat vanuit liefde ontstaat, klinkt simpel.
    Ik hoorde van mijn moeder het volgende …….. Mijn opa van moeder’s kant heette ook de Groot en ze vertelde me, mijn moeder is inmiddels 84, dat we nog hele verre familie zijn. Grappig ja.Groet Karin

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>