Meditatie pept je immuunsysteem op

Het is nu echt bewezen: Meditatie kan je immuunsysteem een flinke boost geven en je mentale gezondheid verbeteren. Dit blijkt uit onderzoek van de Harvard University en Justuc Liebig University.

De wetenschappers ontdekten dat oude religieuze tradities verschillende gezondheidsvoordelen hadden en ook gebruikt kunnen worden als behandeling. De belangrijkste bevindingen waren een verbeterd immuunsysteem, een verlaagde bloeddruk en een vergroot cognitief functioneren.

Ondanks de recente bevinden gebaseerd op wetenschappelijke literatuur blijven veel experts sceptisch over de gezondheidsvoordelen van yoga en meditatie. Er bestaan bijvoorbeeld ook onderzoeken die laten zien dat yoga geen effect heeft op de geestelijke gezondheid.

(Bron: Nu.nl)

Mediteer jij regelmatig? Merk je de effecten ervan?

Lees ook:Helder het nieuwe jaar in met Superbrain Yoga!
Lees ook:Health Seminar David Wolfe
Lees ook:Innerlijke reis aan de hand van je chakra’s
Lees ook:Lezingen over Kriya Yoga van goeroe Gyan Swami
Lees ook:5 effecten van meditatie op je lichaam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meditatie pept je immuunsysteem op

  1. couleur

    In de lilaca ziet men bewustzijn als een materie van het lichaam die nog tot bewustzijn moet komen. Alle bewustzijn is materieel en kan door instraling van lila licht in de atomen op een hoger niveau gebracht worden. Dit is een verschil met yoga’s, die meer inwerken op mentale rust en helderheid. Yoga bewerkt een uiterst klein deel van het lichaam, alleen de gedachtewereld wordt rustiger. Maar de gedachten in het lichaam stoppen daarmee niet. Yoga is dus wel prettig om te doen, maar het brengt geen totale rust in het lichaam van de mens aan en men zal ook altijd moeten blijven oefenen, terwijl in de lilaca veranderingen plaatsvinden die blijvend zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>