De dagen van Divali

“Vanaf morgen staat Den Haag in teken van het Divali Festival”, laat mijn collega van multiculti.blog.nl weten. “Divali is het enige Indiase feest wat door het hele land wordt gevierd. Iedereen steekt diya’s aan, kleine lichtjes. De  diya’s zijn een van de tradities van het feest om het licht te verwelkomen en de godin Laksmi. Tijdens Divali zijn vijf dagen essentieel. Vijf filosofieën met een eigen ritueel en mythe.” Lees meer op multiculti.blog.nl.

Lees ook:Hindoe-feestdag: Diwali
Lees ook:Het joodse feest ‘Chanoeka’
Lees ook:Ostara, de lente equinox
Lees ook:Imbolc vieren met Triskal
Lees ook:Gaia Anca viert midwinter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>