Yoga in de dierentuin

De Rotterdamse diergaarde Blijdorp heeft een speciaal programma voor de herfstvakantie, genaamd ‘ZOO wild’. Onder het mom van dit programma worden er rondleidingen gegeven, infopunten ingerichten, speciale acties voor kinderen ondernomen en… yogasessies tussen de dieren gegeven!
Ja, je leest het goed: deze en volgende week kun je naar de dierentuin voor je dagelijkse yoga oefeningen!

Tijdens de yogasessies in de Rotterdamse diergaarde helpt Sabina Oulham je op een ontspannen en luchtige manier het dagje Blijdorp te starten. Met speciale dierenyogaoefeningen zorg je ervoor dat je even tot jezelf komt en op andere manier kennis maakt met de dieren. De yogasessies zijn voor jong en oud en worden deze week van maandag t/m vrijdag gegeven om 10.00 en 11.00 uut, volgende week alleen om 11.00 uur.

Hiernaast is er ook een twee uur durende workshop dierenyoga voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Hierbij wordt er spelenderwijs en door contact te maken met diren, ontspanning opgezocht. Iets wat onze kids in deze moderne maatschappij best kunnen gebruiken!
De kinderen gaan tijdens een 2-uur durende workshop met kindercoach Sabina langs verschillende dieren in de dierentuin en leren op een nieuwe manier naar hen te kijken. De beweging, de ademhaling, maar ook de gevoelens van de dieren komen aan bod.
Vervolgens gaan de kinderen naar de Sterrenzaal om het dier door yogaoefening beleven en na het yogaonderdeel gaan de kinderen gevoelens, ideeën en indrukken verwerken in een eigen persoonlijke Mandala.

Meer informatie kun je vinden op de website van Diergaarde Blijdorp.

Doe jij aan yoga? Wat vind je ervan dat dit wordt georganiseerd in de dierentuin?

Lees ook:G10: economie en filosofie, maar ook yoga en meditatie
Lees ook:SBS 6 biedt hulp voor paranormale kinderen
Lees ook:Kinderyoga voor lichamelijke en geestelijke groei
Lees ook:Vitaliteit aan zee
Lees ook:Mindfulness Yoga Festival in Rotterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Yoga in de dierentuin

  1. Paula

    Dat lijkt me echt leuk! Als het mooi weer is wil ik dat wel gaan doen, lekker dichtbij de dieren en de natuur yoga!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>