KRO’s Maand van de Spiritualiteit

Zondag 30 oktober gaat voor de vijfde keer de Maand van de Spiritualiteit van start. Het thema van dit jaar is #Leef! Ook dit jaar staat de programmering van KRO in de maand november weer in het teken van de Maand van de Spiritualiteit.
Naast televisie-, radioprogramma’s en speelfilms organiseert KRO ook een aantal activiteiten, alles in het teken van het thema van dit jaar #leef!, oftewel ‘Volg je hart!’.
Hieronder het activiteiten-programma van de omroep…


Televisie en radio

Datum: woensdag 1, 8, 15, 22 en 29 november om 19.30 uur op Nederland 2
Tijd: 19:30 uur
KRO’s Heb ik genoeg?
Karin de Groot ervaart op intense wijze verschillende spirituele levenswijzen en stromingen en ze stelt zichzelf de vraag: Heb ik genoeg spiritualiteit?

Datum: dinsdag 1 november om 21.30 uur op Nederland 2
KRO Thema-avond: Recht uit het hart
Vier sprekers vertellen hun persoonlijke verhaal over een ingrijpende gebeurtenis die hun leven volledig heeft veranderd. Hoe pakken zij de draad van hun leven weer op? En hoe gaan zij om met levensbepalende vraagstukken? Vier inspirerende toespraken, waarna het publiek in de zaal de sprekers vragen stelt en levenservaringen met hen deelt. Recht uit het Hart inspireert en vraagt om zelfreflectie. Want hoe zit dat bij mij? Voel ik dat ook zo? En: wat kan ik voor een ander betekenen? Recht uit het Hart, een indringend programma over het leven.

Datum: 02 november om 20.25 uur op Nederland 2
KRO: Ode aan de doden
We staan stil bij bekende en onbekende Nederlanders die het afgelopen jaar zijn gestorven. Familie en vrienden brengen een eerbetoon aan de man of vrouw die voor hen van betekenis is geweest.

Datum: vrijdag 4, 11, 18 en 25 november om 19.20 uur op Nederland 2
KRO’s Goudmijn
In de Maand van de Spiritualiteit staat bij elke tv-uitzending een van de items in het programma in het teken van het thema #Leef!

Datum: vrijdag 4, 11, 18 en 25 november om 19.55 uur op Nederland 2
KRO De wandeling in Japan
Hella van der Wijst gaat met bekende Nederlanders op pelgrimage in Japan. Ellen ten Damme, Sonja Bakker, Rita Verdonk en Wilbert Gieske gaan in november pelgrimeren op het Japanse eiland Shikoku, waar zich 88 boeddhistische tempels bevinden.

Datum: 4, 5, 11 en 12 november op Nederland 2
KRO’s Spirituele films
In het teken van KRO’s Maand van de Spiritualiteit zendt de KRO verschillende spirituele films uit.

Datum: 31 oktober t/m 4 november, van 07.00 – 09.00 uur op Radio 4
KRO’s De ochtend van 4
In de radio-uitzending praten de gasten met Margriet Vroomans over hun spirituele muziekkeuze.

Andere activiteiten

Datum: 18 oktober
Organisator: RKK
Boekpresentatie: Leven met de dood
U bent van harte uitgenodigd bij de boekpresentatie van de bundel ‘Leven met de Dood’.
Een boek over het leven. Het leven van ieder die zijn of haar dierbare verliest. Ontroerende verhalen en troostende gedichten. Woorden waar vaak geen woorden zijn. Houvast om verder te leven in het niemandsland van de dood.
Leo Fijen vroeg aan nabestaanden: welke teksten geven kracht en bieden troost? Dezelfde vraag stelde hij aan de belangrijkste rouwdeskundigen van Nederland en Vlaanderen. Zij kozen ieder vijf gedichten en lichten die in dit boek toe met een persoonlijk verhaal.
Locatie: Het Bethaniënklooster, Barndesteeg 6B, 1012 BV Amsterdam
Tijd: 10:30 – 12.00 uur

Datum: 30-10-2011 t/m 02-11-2011
KRO: Bezin mee
November is een maand van bezinning, zowel op het leven als op de dood. Rond Allerzielen en Allerheiligen kunt u als KRO-lid met korting naar verschillende evenementen rond het thema ‘Leven met de dood’. Op elke bijeenkomst zijn landelijk bekende rouwdeskundigen te gast, met wie u als bezoeker in gesprek kunt. Ook zijn bekende KRO/RKK-gezichten als Hella van der Wijst en Leo Fijen aanwezig. U kunt luisteren naar muziek, poëzie en verhalen en natuurlijk is er de gelegenheid om met elkaar in gesprek te raken.

Datum: 04-11-2011 t/m 27-11-2011
KRO: Inspiratie 2011 – Tuinen Paleis Soestdijk
Een bezoekje aan Paleis Soestdijk is heel speciaal, maar zeker in de maand november, de Maand van de Spiritualiteit. Voor KRO-leden organiseert de KRO speciale avonden. Op deze avond maakt u een wandeling door de speciaal verlichte en spiritueel getinte tuinen. De lichtcomposities, optredens, teksten, kunstwerken en masterclasses maken dit tot een unieke belevenis.

Meer informatie over de Maand van de Spiritualiteit en over bovenstaande activiteiten, kun je uiteraard vinden op de website van de Maand van de Spiritualiteit.

Volg jij de Maand van de Spiritualiteit?
Wat vind jij van het thema #Leef! ?
 Doe ook mee aan ons onderzoekje naar dit thema!

Lees ook:Leef jij vanuit je hart?
Lees ook:We leven te weinig vanuit ons hart
Lees ook:Thema vijfde Maand van de Spiritualiteit is #Leef!
Lees ook:Tweede Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:De Maand van de Spiritualiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>