Thema vijfde Maand van de Spiritualiteit is #Leef!

Zondag 30 oktober gaat alweer de vijfde Maand van de Spiritualiteit van start. Het thema van dit jaar is #Leef!. Doen we in ons leven wat wij echt willen? Volgen we ons hart? En wat houdt ons af van de keuze voor onze passie? Dat zijn de vragen die centraal zullen staan.
Sophie van der Stap, bekend van de bestseller ´Meisje met negen pruiken´, schrijft het essay ´Buiten spelen´. Initiatiefnemers Uitgeverij Ten Have, omroep KRO en dagblad Trouw, en verschillende andere uitgeverijen, organisaties en instellingen zorgen de hele maand voor diverse inspirerende activiteiten.

De openingsmanifestatie van De Maand van de Spiritualiteit 2011 wordt op zondag 30 oktober gehouden in Amsterdam. Meer informatie over de manifestatie verschijnt op de site www.maandvandespiritualiteit.nl.

Dagblad Trouw komt met een special over spiritualiteit en de KRO besteedt in diverse programma’s aandacht aan De Maand van de Spiritualiteit. De deelnemende uitgeverijen hebben een Top 7 samengesteld van spirituele boeken die dit najaar verschijnen en tijdens de Maand voor een actieprijs te koop zijn.

Met een thema-avond, diverse programma’s en films besteedt de KRO aandacht aan de Maand van de Spiritualiteit. De thema-avond is dinsdag 1 november, woensdag 2 november is het programma Ode aan de doden. Op de woensdagen 2, 9, 16, 23 en 30 november zijn afleveringen van het programma Heb ik genoeg en op de vrijdagen 4, 11, 18 en 25 november zijn er speciale afleveringen van De wandeling (naar Japan). De hele maand zendt de KRO spirituele films uit.

Het essay wordt dit jaar geschreven door de in Parijs woonachtige Nederlandse schrijfster Sophie van der Stap (1983). In het autobiografische Buiten spelen schrijft ze: ‘Ik heb een wat vreemde ontdekking gedaan. Maar misschien beginnen alle ontdekkingen wel wat vreemd. Ik kwam er vandaag achter dat ik in een vissenkom geboren ben. Je weet wel, zo’n plas water met een glazen muur eromheen. Het is er fijn, daar niet van, maar toch… die muur.’ Sophie neemt ons mee in haar vissenkom, een wereld van de iPod shuffle-generatie. Verre reizen, onmogelijke verliefdheden, onverwachte ontmoetingen.  Alles in Sophies vissenkom ademt speelse vrijheid. Maar het blijft een vissenkom. Sophie vraagt zich af of het mogelijk is om uit je eigen vissenkom te breken. Kan ze in verschillende kommen tegelijk zwemmen? En vooral, wil ze dat eigenlijk wel?

Meer weten? Hou dit blog en de site van de Maand van de Spiritualiteit ook dit jaar weer in de gaten!

Lees ook:Maand van de Spiritualiteit 2011 groot succes
Lees ook:Jan Mulder schrijft essay Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:Speciale spiritualiteit-bijlage bij Dagblad Trouw
Lees ook:De Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:Tweede Maand van de Spiritualiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>