Interview Partij voor Mens en Spirit over verkiezingen 2010

lea-mandersSpiritualiteit.blog.nl was erg benieuwd naar de mening van de Partij voor Mens en Spirit, over de verkiezinguitslag van 2010. We stelden Lea Manders van de Partij een aantal vragen…

Pas eind april besloot de Partij voor Mens en Spirit mee te doen met de verkiezing. Weinig tijd dus voor de voorbereidingen en campagnevoering. Hadden jullie echt verwacht een zetel te winnen?
“Op het moment dat we besloten mee te doen voor de verkiezingen, wisten we dat de tijd rijp was voor ons. Natuurlijk waren er twijfels, vanwege te weinig tijd en budget, maar we wilden er toch voor gaan. Om ervaring op te doen en om te kijken hoe men zou reageren op ons als Partij.”
En hoe ging dat?
“Op het moment van de verkiezinguitslagen zelf waren we natuurlijk toch teleurgesteld, maar we zijn altijd realistisch geweest: een nieuwe partij krijgt weinig aandacht van de media en er was amper budget. Maar we gingen ervoor en het heeft ons een hoop opgeleverd!
Als kijkt naar onze beperkte middelen, hebben we het eigenlijk heel goed gedaan met 26.000 stemmen!We hebben dan wel geen zetel binnen, maar door het hele proces aan te gaan, hebben we toch een hoop gewonnen. We hebben een hoop geleerd, ervaring opgedaan en we hebben onze naam de wereld in gebracht. Zelf na de verkiezingen komen er nog steeds veel aanmeldingen op de website binnen, dus we hebben wel degelijk indruk gemaakt.”

Wat vind je van de uitslag van de verkiezingen?
“Het is niet verrassend, maar toch wel een beetje schrikbarend dat een radicale partij als de PVV zoveel stemmen heeft gekregen. In de afgelopen maanden heb ik echter ook gemerkt dat dat juist is omdat we toe zijn aan verandering. Ook de Partij voor Mens en Spirit heeft stemmen gekregen van mensen die aanvankelijk PVV’er waren. Wij zijn dan wel een tegenpool van de Partij van Wilders, maar ook wij vinden het hoog tijd voor iets heel anders in de Nederlandse politiek. En die behoefte verandering is wat mensen doet stemmen op partijen als de PVV. Ze hoeven het niet eens echt eens te zijn met alle standpunten, maar het is wel iets nieuws, iets anders dan hetgeen we al jaren in de Kamer hebben gehad en dat werkte toch ook niet?”

Maar waarom dan niet op jullie?
“Wij zijn een nieuwe partij en nieuwe partijen zijn niet interessant genoeg voor de media, macht is voor hen veel interessanter. Ook al hebben wij een hele andere visie dan de grote partijen, het is niet interessant genoeg omdat we nog niet echt meespelen. En daarbij  hadden we niet genoeg budget om campagne te voeren, dat heeft natuurlijk  ook meegespeeld.”

Gaan jullie wel door?
“Zeker weten! De komende dagen nog even uitrusten, maar er zijn al genoeg ideeën binnen de Partij voor Mens en Spirit genoemd om op verder te bouwen. Hoe en in welke vorm we verder gaan kunnen we nog niet zeggen, maar we blijven zeker bestaan! We hebben in 3 maanden zoveel bereikt, dat is heel bemoedigend en motiveert ons om te blijven werken aan een politiek vanuit het hart. De basis voor de Partij voor Mens en Spirit is nu gelegd, onze naam is al een stuk bekender dan voor 9 juni 2010 en dat zal alleen maar meer worden.”

 

Gerelateerde artikelen:
Mens en Spirt over verkiezingen
Spiritualiteit in de Tweede Kamer

Lees ook:Mens en Spirit over Verkiezingsuitslag
Lees ook:Politieke partij met spirituele grondslag
Lees ook:Spiritualiteit in de Tweede kamer
Lees ook:Miss Bikini World verkiezingen in Boeddhistische tempel
Lees ook:Jouw mening over… Spiritualiteit en politiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>