Spiritualiteit in de Tweede kamer

partijmensenspirit_logo_kleinWeet jij al op wie je aanstaande woensdag gaat stemmen, of ben je nog ‘zwevend’? Misschien is het je al opgevallen: er staat ook een ‘spirituele partij’ op de lijst. De Partij voor Mens en Spirit wil een vernieuwende bijdrage leveren aan de samenleving en een nieuwe dimensie in de politiek introduceren. De leden van deze partij beschouwen politiek als een dienende taak om met elkaar de samenleving vorm te geven, met respect voor de vrijheid en authenticiteit van ieder wezen. Politiek wordt niet gezien als doel op zich, maar als een weg om gewenste veranderingen te realiseren. Veranderingen waaraan het besef ten grondslag ligt, dat de mens in essentie een geestelijk wezen is, verbonden met alles om ons heen.

Partij voor Mens en Spirit is van mening dat politiek vanuit een spirituele optiek zal leiden tot een andere vorm van politiek bedrijven, gebaseerd op een dieper niveau van kijken naar en analyseren van wat zich in de samenleving voordoet. Dit zal leiden tot fundamenteel andere inzichten en oplossingen.

Tijden veranderen, dat is duidelijk. Het is blijkbaar tijd voor een meer spirituele kijk op nederland en haar politiek. Voor de Partij voor Mens en spirit houdt spirituele politiek onder meer in:

* Het besef dat alles met elkaar verbonden is en dat iedereen verantwoordelijk is voor elkaar en voor onze planeet. Door de wens vanuit eenheid, heelheid en verbondenheid te handelen en hen vanuit die afstemming af te vragen wat kloppend politiek beleid en gedrag voor henzelf is, willen de leden van de Partij werken aan een wereld met meer bewustzijn, rechtvaardigheid en harmonie.
* Het in beschouwing nemen van aspecten van buitenwerelden, zoals economische en sociale verbanden en instituties, èn binnenwerelden zoals waarden, zingeving en innerlijke ontwikkeling, met aandacht voor verschillende niveaus van ontwikkeling van individuen, groepen en samenlevingen.
* Het streven naar een politiek vanuit spirit. Spirit houdt hier in: eenheidsbeleving, inspiratie, positieve kracht, humor en moed. Deze spirit kunnen wij toelaten wanneer wij ons losmaken van denken vanuit angst, ons bewust worden van conditioneringen en beperkingen en ervoor kiezen op een open wijze waar te nemen. Op deze wijze leren we de essentiële wortels van verschijnselen kennen en leren we de juiste onderliggende vragen stellen.
* Respect voor het leven en voor de aarde die ons draagt en voedt en de wens de samenleving zodanig vorm te geven dat mens en natuur zich in al haar facetten kunnen ontplooien en tot hun recht kunnen komen.

Wil je meer weten over de Partij voor Mens en Spirit, dan kun je uiteraard een bezoek brengen aan de website, www.mensenspirit.nl.

Vind jij het ook tijd voor een spirituele politiek?

Lees ook:Politieke partij met spirituele grondslag
Lees ook:Mens en Spirit over Verkiezingsuitslag
Lees ook:Interview Partij voor Mens en Spirit over verkiezingen 2010
Lees ook:Daisha Bol in gesprek met de Spirituele Politieke Partij
Lees ook:De spirituele hoogtepunten van juni 2009

1 Reacties // Reageer

One thought on “Spiritualiteit in de Tweede kamer

  1. Karla

    Dankjewel voor deze info. Ik ga hier morgen op stemmen. Het is tijd voor een flinke verandering in de politiek!

    Liefs,
    Karla

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Interview Partij voor Mens en Spirit over verkiezingen 2010 | Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>