Aanstaande zondag Ratha Yatra Festival

Op zondagmiddag 19 juli 2009 organiseert ISKCON Amsterdam, beter bekend als ‘de Hare Krishna’s', het jaarlijkse Ratha Yatra Festival. Dit spirituele festival wordt in verschillende wereldsteden gehouden, waaronder Calcutta, Londen, New York, Parijs en Sydney. En in Amsterdam!

Het festival vindt zijn oorsprong in India, in het bijzonder de stad Jagannath Puri, een heilige plaats aan de Golf van de Bengalen, aan de oostkust van India. Enkele miljoenen pelgrims komen uit alle delen van India en zelfs verschillende delen van de wereld naar dit festival vanwege de spiritueel gunstige effecten.

In Amsterdam vertrekt er om ca. 13.15 uur een bonte stoet deelnemers met een volledig met bloemen versierde praalwagen vanaf de Van Hilligaertstraat richting De Dam. Daar zal vanaf 10.00 uur tot ca. 20.00 uur van alles te zien zijn. Op het podium zijn er diverse toneelvoorstellingen, traditionele Indiase muziek en toespraken van internationale gasten. Er zijn thematenten en een gratis feestmaaltijd voor iedere bezoeker.

“In alle heilige geschriften wordt gezegd dat God vele namen heeft zoals: Allah, Adonai, Christus, Jehovah, waaronder Krishna en Jagannath. Iedereen ongeacht sociale, culturele en religieuze achtergrond is uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan dit gratis festival”, aldus de organisatoren.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van het festival.

Ga jij dit weekend ook iets spiritueels doen?

(Bron: Onkruid Nieuwsbrief)

Lees ook:Nirinjan Kaur concert in Amsterdam
Lees ook:Lezingen over Kriya Yoga van goeroe Gyan Swami
Lees ook:Spiriosa Festival 2015: Laat je zien!
Lees ook:Emile Ratelband bakt friet op Brabants Festival
Lees ook:Gaia anca organiseert grootste Indoor Sjamanistisch Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>