Geluk voor iedereen met Essential Education

“Wat zou het geweldig zijn als er op school naast rekenen, schrijven en aardrijkskunde ook aandacht was voor vak ‘geluk’.” Dat is de droom van Annelies en Peter. En om deze droom proberen te verwezenlijken zijn ze begonnen in hun eigen woonplaats, Breda. Op de website Breda-Morgen lieten zij weten wat hun droom is: geluk voor iedereen! Inmiddels heeft hun droom genoeg stemmen gekregen om gepromoveerd te worden tot serieus initiatief.

Hoe word je een gelukkig mens? Wat betekent het om blij, dankbaar, vriendelijk, respectvol en eerlijk te zijn? Dat zijn de lessen die Peter en Annelies willen meegeven aan de jeugd. Er bestaat een internationaal lesprogramma om dit te leren aan iedereen en dit heet Essential Education. Dit programma gaat ervan uit dat een blijere wereld begint met blijere individuen.

“Onze droom is het vak ‘geluk’ in Nederland te brengen op scholen. Dat willen we doen in combinatie met kinderyoga. Dit heeft bewezen positieve effecten op kinderen. De concentratie verbetert en kinderen zitten lekkerder in hun vel,” vertellen Annelies en Peter. “En denk je dit is maar kleine druppel in de oceaan? Bedenk dan dat de oceaan bestaat uit heel veel druppels!”

Als je het initiatief wilt steunen, dan kun je op de website Breda-Morgen een pluim geven. Bij 100 pluimen kan er besloten worden om een stadsgesprek te houden over het initiatief. Je hoeft hiervoor overigens niet uit Breda te komen.

Lees ook:Workshop Handlijnkunde op 22 september
Lees ook:Cursus Handlijnkunde voor meer inzicht
Lees ook:Sjamanistische trancereis in Breda
Lees ook:Geluk nodig? Loop de geluksroute in Haarlem!
Lees ook:Spiritueel Kerstcadeau 1: Weer in balans met een healing van Almonta

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>