Astrologe Natasja Kuipers: “2009 wordt een goed jaar voor mij”

“Ik heb veel ‘zwevers’ meegemaakt: een aanhanger die zijn goeroe minutenlang uit een soort aanbidding aanstaarde, maar ook een hoop leuke, inspirerende mensen die hun hart op de goede plaats hebben.” Natasja Kuipers nam jaren geleden als redacteur ‘van een afstandje’ een kijkje in de wereld van spiritualiteit. Nu is ze professioneel astrologe en heeft ze haar eigen praktijk in Amsterdam.

“Volgens mij is mijn interesse voor spiritualiteit begonnen zoals het bij veel mensen begint, namelijk op een moment dat het niet goed met je gaat,” vertelt Natasja Kuipers. “Ik had een flinke burn-out en ben me toen gaan afvragen wat ik met mijn leven wilde doen, waar het nou werkelijk om draait en wat écht belangrijk is.” Op die manier kwam Natasja in aanraking met spiritualiteit, een fenomeen dat toentertijd net in opkomst was. Voor velen was het nog wat vreemd, maar dat was juist wat Natasja trok. De 39-jarige astrologe heeft altijd al een voorkeur gehad naar alles wat anders is. “Een typisch ‘Waterman-trekje’,” laat ze weten.

Afzetten tegen ‘God’
Natasja’s ouders hebben haar altijd vrij gelaten in het kiezen van haar eigen pad; ze genoot geen religieuze of spirituele opvoeding. Wel heeft ze op een christelijke basis- en middelbare school gezeten. “Als kind zette ik al sterk mijn vraagtekens bij sommige Bijbelse verhalen en als puber heb ik me afgezet tegen het idee van een God,” vertelt Natasja. Toch was ze toen nog niet actief bezig met spiritualiteit. “Als je me toen had gezegd dat ik astrologe zou worden, had ik je vierkant uitgelachen!”

Passie
Natasja houdt zich alweer meer dan tien jaar bezig met astrologie, maar ook met meditatie, yoga en reiki. Elk jaar organiseert ze in Lochem, en sinds vorig jaar ook in Amsterdam, de succesvolle astrologie- en meditatieweekenden. “Astrologie is mijn passie,” vertelt Natasja. “Ik ben een van die gelukkigen die van haar hobby haar werk heeft kunnen maken.” Sinds juni 2008 is Natasja ook nog eens de vaste astrologe van het maandblad marie claire. “Bij het schrijven van de maandhoroscopen kun je natuurlijk veel meer in algemeenheden blijven hangen, wat het makkelijker maakt dan het duiden van een geboortehoroscoop,” laat Natasja weten. “Maar hier moet je ook weer mee uitkijken, anders wordt het snel te saai. Gelukkig heb ik mijn schrijfachtergrond mee.”
Dat de meeste mensen vrij luchtig omgaan met de maandhoroscopen die in de bladen te lezen zijn, vindt Natasja helemaal niet erg. “Juist niet! Er zou iets mis zijn als mensen deze horoscopen heel serieus zouden gaan nemen. Dit soort horoscopen deelt de mens in in twaalf persoonstypen, ofwel de twaalf sterrenbeelden. Je kunt natuurlijk niemand wijs maken dat die maand al die mensen met hetzelfde sterrenbeeld ook hetzelfde gaan beleven. Het geeft in grote lijnen tendensen aan, die voor een grote groep zou kunnen gelden.”

Nieuwe praktijk
Vanaf vandaag, 16 januari, heeft Natasja een nieuwe praktijkruimte. Na jarenlang verschillende locaties te hebben afgehuurd, zal zij voortaan haar consulten, workshops en cursussen gaan geven in het ‘Center for Being’ te Amsterdam. Een leuke manier om het nieuwe jaar te beginnen. En natuurlijk heeft Natasja de sterren al geraadpleegd om te kijken wat haar het komende jaar nog meer zal brengen. “Het gaat een jaar worden waarin mijn netwerk groeit, dus dat komt mooi uit met mijn nieuwe praktijkruimte. Daarnaast zie ik dat mijn creativiteit gaat toenemen. Ook hier zal ik heel wat aan gaan hebben, want 2009 wordt voor mij een schrijfjaar. Ik ga namelijk een boek uitgeven in 2010. Ik kan er nog weinig over vertellen, maar ik ben er erg enthousiast over, het wordt iets heel nieuws. Volgens mij wordt 2009 voor mij een goed jaar, ik verheug me er ontzettend op!” 

Je kunt meer lezen over Natasja en haar activiteiten op haar eigen website.

Lees ook:Spirituele jaarhoroscoop 2013: Boogschutter (23 november t/m 22 december)
Lees ook:Spirituele jaarhoroscoop 2013: Kreeft (21 juni t/m 23 juli)
Lees ook:Spirituele jaarhoroscoop 2013: Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)
Lees ook:Spirituele jaarhoroscoop 2013: Ram (22 maart t/m 20 april)
Lees ook:Lees je Spirituele Jaarhoroscoop voor 2013!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Astrologe Natasja Kuipers: “2009 wordt een goed jaar voor mij”

  1. Pingback: De spirituele hoogtepunten van januari 2009 | Spiritualiteit

  2. Pingback: Natasja Kuipers brengt eerste boek uit over astrologie | Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>