Wellness: steeds meer een lifestyle

Uit het themaonderzoek 'Wellness van het ContinueVakantieOnderzoek' blijkt dat de afgelopen 3 jaar 3,7 miljoen Nederlanders een wellness-activiteit hebben ondernomen in de vrije tijd of tijdens vakantie. De komende drie jaar willen 4,5 miljoen Nederlanders wellnessactiviteiten gaan ondernemen. Dit is een verwachte groei van maar liefst 22%, laat Mediterendoejezo.nl deze week in haar nieuwsbrief weten.

De verwachte stijging is grotendeels te verklaren door veranderingen in de samenleving. De verharding van de maatschappij heeft namelijk grote invloed gehad op de groeiende behoefte naar rust en ontspanning en mede dankzij de individualisering hebben het eigen lichaam en de gezondheid daarvan een grotere rol in het leven gekregen.

Een gezond lichaam hangt samen met een gezonde geest, weten veel mensen tegenwoordig ook: een gevoel van fit en gelukkig zijn. Een belangrijke ontwikkeling in deze is dan ook de groeiende aandacht voor massage en meditatie. Dit blijkt ook wel uit de 'wellness'-arrangementen die tegenwoorden worden aangeboden in de grotere saunacomplexen: vaak kan een dagje sauna gecobineerd worden met meditatie, yoga en zelfs een zweethutceremonie.

(Bron: Nieuwsbrief Mediterendoejezo.nl)

Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van september 2008
Lees ook:Spiritualiteit groeiende in Nederland
Lees ook:Lachmeditatie voor beginners
Lees ook:Vanwege groot succes extra AUM Meditatie
Lees ook:Basiscursus mediteren

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wellness: steeds meer een lifestyle

  1. Pingback: De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van september 2008 | Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>