Holland Doc gaat voor spiritualiteit in plaats van voetbal

Voor mensen die niet in voetbal zijn geïnteresseerd óf voor voetballiefhebbers die wat meer diepgang zoeken, zendt het digitale kanaal Holland Doc in de week van 14 juni tot en met 20 juni documentaires uit in het kader van spiritualiteit.

Regisseur John Philp laat tijdens de spirituele themaweek op Holland Doc in 'Yoga, Inc.' zien hoe Yoga is getransformeerd van een oude spirituele oefening naar een vercommercialiseerde miljoenen industrie. Hoofdrolspeler Esak Garcia heeft maar één missie: Yoga moet een Olympische sport worden.

De documentaire 'Buddha’s lost children' van Mark Verkerk gaat over een voormalige Thai boxer die in Thailand nu als boeddhistische monnik weeskinderen opvangt. De film schetst een beeld van de grensgebieden van Thailands Gouden Driehoek – een ruige streek met veel drugssmokkel en arme volksstammen – waar één man zich heeft gewijd aan het welzijn van de kinderen.

In 'Lotgevallen: het mysterie der zwevenden' bezoekt Cherry Duyns in Egmond aan Zee de Maharishi International University en praat daar met volgelingen van de Maharishi die de leer der opzweving volgen. Ook krijgt hij in Zwitserland de Maharishi zelf te spreken.

Regisseur Maroesja Perizonius vertelt tijdens de spirituele themaweek van Holland Doc in 'Communekind' over haar jeugd als lid van de Bhagwan-beweging, waar haar moeder ook bij hoorde. Op dertienjarige leeftijd had Maroesja Perizonius haar eerste seksuele contact met een ouder Bhagwan-lid. Perizonius confronteert haar moeder met de keuzes die zij toentertijd maakte en de gevolgen hiervan voor haar dochter.

In Holland Doc Junior wordt de documentaire B.E.T.O.N van Mirjam Marks vertoond. Mike en Tim doen aan parkour. Daarbij gebruik je de betonnen omgeving, de stad, om zo snel en origineel mogelijk van A naar B te gaan. Ze worden thuis gevolgd en tijdens het trainen, waarbij ze laten zien hoe het hun leven verrijkt.

Wie meer wil weten over deze themaweek van Holland Doc, kan terecht op de website van het digitale kanaal.

(Bron: Holland Doc)
(Bron illustratie: Holland Doc)

Lees ook:Holland Doc: Themaweek spiritualiteit tijdens EK
Lees ook:Win kaarten voor spirituele film Still the Water
Lees ook:‘The Real Power of Woman’
Lees ook:Maharishi Yogi ritueel verbrand
Lees ook:De spirituele hoogtepunten van februari 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>