Rishis lanceert eerste spirituele platform

Oosterse spiritualiteit ontmoet Westerse realiteit bij Rishis op het web. Rishis breidt haar 'free soul'-activiteiten uit en lanceert vanavond in Restaurant Fifteen het eerste spirituele online platform. Doel van het platform is om de groeiende groep mensen die openstaat voor yoga, bewustwording en spiritualiteit te informeren, inspireren en met elkaar te verbinden. Rishis wil hiermee op praktische wijze bijdragen aan een groei van bewustzijn in de Westerse maatschappij.

De website www.rishis.nl is een online verzamelplaats voor bewustwording. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld nieuws, interviews- en achtergrondartikelen lezen, blogs, vlogs (video weblogs) en YouTube-filmpjes bekijken. Of een actieve houding aannemen door op het forum mee te praten en contacten te leggen met "gelijkgestemde zielen".

De webloggers van Rishis zullen bloggen over hun persoonlijke proces en transformatie. Iedere blogger heeft zo zijn of haar insteek; van gezondheid tot ondernemerschap, van tantra tot wetenschap, van India tot Peru, van boeddhisme tot de maya’s, van yoga en sjamanisme tot management. Rishis maakt spiritualiteit en bewustwording toegankelijk en steekt het in een trendy, aantrekkelijk jasje.

Inspireren en verbinden
Er is een groeiende groep Nederlanders, "de ongebonden spirituelen", die niet verbonden is aan een kerk of religie en zich verdiept in yoga, bewustwording en spiritualiteit. Volgens onderzoeksbureau Motivaction behoorde in 2006 maar liefst 26% van de Nederlanders tot deze groep. Rishis wil deze mensen inspireren, met elkaar in verbinding brengen en een plek bieden – zowel online als live- om zo ervaringen te delen.

Toekomst
Na de lancering van het platform van vanavond in Jamie Olivers Restaurant Fifteen, staat er voor de zomer op de website www.Rishis.nl nog meer op het programma. In juni wordt de webshop geopend, waar je boeken, cd’s, kleding, gezondheidsproducten en accessoires kunt kopen, van mooie merken als Chick on a Mission, Gamilla Secret en Yogashop.
Ook gaat in die maand de webcommunity live. Bezoekers kunnen hun profiel achterlaten, zodat peer-to-peer (1 op 1 gecommuniceerd) kan worden, er komt een spirituele agenda en het biedt de mogelijkheid tot webloggen "De webcommunity zal continue doorontwikkeld worden, de allernieuwste technieken en inzichten zullen in de community van Rishis worden verwerkt."

Rishis
Rishis club for free souls is eind 2006 opgericht door Saskia Beugel en bestaat uit een netwerk van mensen, dat talenten bundelt en persoonlijke groei, creativiteit en zingeving combineert met uitgaan (dans, food, lounge en muziek). Rishis biedt yoga- en meditatiesessies, lezingen, managementbijeenkomsten, cursussen, dansfeesten en workshops. De Full Moon Parties op het Westergasterrein in Amsterdam zijn inmiddels een bekend begrip bij veel ‘ongebonden spirituelen’. Rishis werkt nauw samen met organisaties als Alliance for a New Humanity (opgericht door Deepak Chopra), Heart Events en The Hub.

Lees ook:Spiritualiteit groeiende in Nederland
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van mei 2008
Lees ook:Rishis: Spiritual Clubbing
Lees ook:Rishis & Sensual Sushi
Lees ook:WIN: kaarten voor de Rishis Full Moon Party Valentijnsnacht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rishis lanceert eerste spirituele platform

  1. Karla

    Wow! Ik heb even gekeken net, maar de site ziet er heel goed uit!

    Groetjes,
    Karla

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>