Spiritueel loungen nu ook in de kerk

Op zondag de reguliere kerkdienst, op woensdag een klassiek concert en nu ook op vrijdag spiritueel clubben in de kerk: loungen en dansen met een spiritueel tintje. Kerken als de Duif, Vondelkerk, Posthoornkerk worden steeds vaker ingezet voor spirituele activiteiten. Mantrazingen, meditaties, satsangs (spirituele bijeenkomsten in 'waarheid') maar ook lezingen met binnenlandse wetenschappers, schrijvers en filosofen gaan over bewustwording en spiritualiteit. Sprekers als Pim van Lommel, Paul de Bloth, Patty Harpenau en Janosh geven de bezoekers waar in deze tijd behoefte aan is: zingeving en de weg naar binnen.

"Er is de laatste tijd een enorme toename van activiteiten op dat vlak in onze kerken. In de Posthoornkerk hebben we boeddhistische weekenden, in de de Duif veel lezingen en zakelijke spirituele bijeenkomsten. Hoe meer uit die hoek hoe leuker het ook voor ons is. Het brengt diversiteit. En we vinden het ook mooi om initiatieven als deze te steunen, het brengt een zachtere kant", aldus een medewerker van Stadsherstel.

Op vrijdag 9 mei organiseren Rishis en Heart Events in de Duif de eerste in de reeks 'Spiritual Lounge in Church' in de Duif op de Prinsengracht. De avond begint met een lezing ‘Het geheim van echte liefde’ en een meditatie van Patty Harpenau. Daarna volgt een bijzondere multimediapresentatie van Janosh ‘De Kunst van Creëren’ die inzicht biedt in het uitzonderlijke fenomeen dat je alles kunt creëren wat je wilt. Deze presentaties zijn gebaseerd op het gelijknamige boek van Janosh en vormt een praktische leidraad voor iedereen die de kracht van zijn gedachten optimaal wil leren gebruiken. De Romeinse keizer Marcus Aurelius zei het 2000 jaar geleden al: "Je levensgeluk hangt af van de kwaliteit van je gedachten".

Na de lezing is er loungen en dansen op muziek van DJ Kareem Raihani. De avond wordt ondersteund met een visuele performance van VJ Rakesh. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van een massage of een voetreflex of kennismaken met de nieuwste spirituele technieken, zoals Oneness Deeksha, Reconnective Healing, Aura Soma, Human Design, of de wat bekendere: een Tarotconsult of Aurareading.

Het volledige programma begint om 18:30 uur. Wil je alleen genieten van het Spiritual Clubbing, dan ben je vanaf 22:00 uur welkom. Men kan zich inschrijven via de website van Rishis.

Lees ook:Rishis Clubbing in Church met Paul Ferrini
Lees ook:30 juni: Grand Opening Club Rishis in Mercurius
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van mei 2008
Lees ook:Rishis & Sensual Sushi
Lees ook:Rishis Full Moon Party in het teken van 2012

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Spiritueel loungen nu ook in de kerk

 1. sonja verswijver

  ik wist geeneens dat zoiets bestond laat staan in een kerk dan nog wel hier in belgië kan dat niet hoor of toch niet dat ik weet verder nog een fijne dag en lieve groetjes van sonnke

    /   Reply  / 
 2. Karla

  Ja leuk he! Jammer voor jou dat het in belgie niet denkbaar is, maar wellicht wel op andere locaties, buiten de kerk?
  Rishis is normaal in Amsterdam op een ‘normale’ plek, dit wordt de eerste keer dat het in een kerk gaat gebeuren.
  Misschien ben je een keer in de gelegenheid om naar Amsterdam te komen? Ik ben een keer geweest, een van de eerste keren, maar ik ga zeker nog een keer, vond het echt heel leuk.

  Groetjes,
  Karla

    /   Reply  / 
 3. sonja verswijver

  JA JE ZEGT ER ZOIETS HOOR DAN WIL IK HEEL GRAAG WETEN WAAR HET JUIST IS EN WANNEER EN WAT IS LOUGEN HOE GAAT DAT DAN?SONNKE

    /   Reply  / 
 4. Karla

  Hallo Sonja. Loungen is gewoon relaxen en dansen op ‘relaxte’ muziek.
  Als je op http://www.rishis.nl kijkt, kun je zien waar en wanneer de avonden zijn.

  Groetjes,
  Karla

    /   Reply  / 
 5. sonja verswijver

  hey bedankt hoor dat is net iets voor mij.Groetjes en nog een fijne dag sonnke

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>