Mediteren mogelijk op korte termijn in CAO

Werkgevers geven hun personeel steeds vaker de ruimte om op het werk te bidden of te mediteren. De kans bestaat datde mogelijkheid om te mediteren binnenkort zelfs wordt vastgelegd in een CAO. Momenteel wordt onderzocht of meditatie een positief effect heeft op werknemers in het proefproject 'Meditatie op de werkvloer'.

Lizzelotte Smits van CNV Publieke Zaak heeft laten weten dat bij een positief resultaat van de proef, het recht op bezinning en reflectie verankerd zal worden in de CAO voor zo'n zeventigduizend werknemers.
Eerder introduceerde Smits bij de CAO-onderhandelingen meditatie als nieuwe arbeidvoorwaarde. Door te mediteren neemt volgens haar de arbeidsproductiviteit toe, wordt het werkplezier verhoogd en daalt het ziekteverzuim.

Het bieden van mentale ondersteuning aan personeel is van groot belang, laat Lizelotte Smits weten. "Als werkgever ben je er niet door je werknemers alleen te faciliteren met een bureau, stoel of apparatuur." Dit punt leidde tot veel reacties bij leden en niet-leden van CNV Publieke Zaak. Daarom is in maart een symposium gehouden over meditatie als nieuwe arbeidsvoorwaarde. Meer dan honderd leden meldden zich hiervoor aan.

(Bron: Nieuwsbrief Mediterendoejezo.nl)

Lees ook:Mediteren op de wc
Lees ook:Meditatie voor betere prestaties op de werkvloer
Lees ook:Help Indigo Radio in het publieke bestel te komen
Lees ook:Nederland is toe aan spiritueel ondernemerschap
Lees ook:Indigo Radio gaat voor C!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Mediteren mogelijk op korte termijn in CAO

 1. Maarten Pijnacker Hordijk

  Het aantal christenen dat op regelmatige basis samen met enkele collega’s bidt, groeit snel. Dat is af te leiden uit het sterk groeiende aantal bedrijfsbidstondgroepen. Dat bidden kan nu al, ook al is het (nog) niet in een CAO vastgelegd. Bovendien is er het rapport van de Commissie Gelijke Behandeling, die belangrijke aanbevelingen doet. Alle info op de site Bedrijfsgebed.

    /   Reply  / 
 2. Karla

  Interessant Maarten! Nou vroeg ik me eigenlijk af waarom christenen tijdens werktijd willen bidden? Dat kan toch ook op andere tijden?

  Ik bid zelf niet (in die zin), maar mediteer wel en zou het heerlijk vinden als ik dit overdag, na de lunch oid kan doen, om weer even op te laden. Maar ik ben niet zo iemand die dat aan durft tekaarten bij mijn baas. Mocht het al gebeuren door andere collega’s, dan zou ik er echter wel gebruik van maken.
  Ik denk eerlijk gezegd dat mijn baas me ook uitlacht als ik het opper… Misschien is dat met bidden minder snel het geval..

  Groetjes, karla

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>