Het jaar van de rat

Vandaag gaat volgens de traditionele Chinese jaartelling het Jaar van het Varken over in het Jaar van de Rat. De rat is het eerste dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender.

Ratten zouden goed overweg kunnen met apen en draken, maar slecht met paarden.

Volgens Chinese folklore zijn mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren: charmant, economisch, efficiënt, diplomatiek, ondernemend, ambitieus, flexibel, welbespraakt maar ook huichelachtig, laf, opportunistisch, verkwistend en op eigen materieel gewin uit.

Ratten zijn in bepaalde landen een symbool van geluk en voorspoed doordat ze zich aan veel omstandigheden en kunnen aanpassen. Ratten zijn slim, vooral waar het hun eigen overleving betreft.

Lees ook:Geboortegolf in het jaar van de draak
Lees ook:Het jaar van de Slang is begonnen!
Lees ook:Het jaar van de Os
Lees ook:Wist je dat…
Lees ook:Paravisie Award ‘Boek van het jaar 2014’ voor Willem Glaudemans

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het jaar van de rat

  1. F.Floor (61)

    Jaar van de rat? Op dit moment is mijn hele tuin ondergraven door ratten en ze hebben al 6 emmers van 10 liter zand naar boven gewerkt die ik er weer in mag graven.
    Enig probleem: ze lusten geen rattengif want ze zijn vegetarier, dus het zijn muskusratten en die kun je alleen wegkrijgen met mottenballen. Dan gaan ze op de loop naar je buurman: zal die aardig van mij vinden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>