Maharishi Yogi overleden

Gistermiddag is in Vlodrop, Limburg de 91-jarige Maharishi Mahesh Yogi overleden. Dat maakte een woordvoerder van de beweging van de Maharishi, de Transcendente Meditatie (TM), woensdagnacht bekend. De Maharishi is de grondlegger van TM.

De Maharishi woonde sinds 1990 in Vlodrop, waar het wereldwijde centrum van de TM-beweging gevestigd is. Hij begon zijn beweging in 1957 in India. In de jaren zestig van de vorige eeuw groeide zijn populariteit snel. Hij trok toentertijd onder meer volgelingen zoals The Beatles.

De Maharishi stierf temidden van zijn naaste medewerkers. Zijn stoffelijk overschot wordt een dezer dagen naar India gebracht en daar wordt op traditionele Indiase manier afscheid van hem genomen. Op welke wijze dit gebeurt, kon de woordvoerder in Vlodrop woensdagochtend nog niet zeggen.

Er wordt geen rouwperiode afgekondigd, aldus de woordvoerder. Op 28 januari trok de Maharishi zich terug als leider van de TM-beweging. Hij wilde, naar nu blijkt, zijn laatste dagen in stilte doorbrengen, laat de woordvoerder weten.

Bij zijn terugtreden werd de TM-beweging verregaand gereorganiseerd. Wereldleider werd Maharaja Nader Raam. Dertien ministers en 27 zogenoemde raja's helpen hem. Zij krijgen de verantwoordelijkheid voor de beweging in de verschillende landen.

Een echte opvolger komt er niet. "Een spiritueel leider van dit formaat kun je niet vervangen", aldus de woordvoerder. 

(Bron: Nu.nl)

Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van februari 2008
Lees ook:Maharishi Yogi ritueel verbrand
Lees ook:Dalai lama naar ziekenhuis voor armpijn
Lees ook:Tom Cruise wil spirituele bevalling
Lees ook:Maasdriel wil geen Maharishischool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>