Over Osho, spiritueel leermeester

Osho (oorspronkelijk bekend als Bhagwan Shree Rajneesh) is een bekend spiritueel leraar van een dimensie zoals de mensheid die slechts enkele malen heeft gekend: Mozes, Lao Tse, Boeddha, Socrates, Jezus, Mohammed. Het Vakblad voor Spirituele Ontwikkeling wijdde een artikel aan hem.

Het artikel in het Vakblad voor Spirituele Ontwikkeling over de 'Verlicht Meester', Osho, is een biografie van zijn leven en spiritueel werk. Maar wie hem echt wil leren kennen "kan dat het beste doen door persoonlijk en direct met hem kennis te maken: zijn universele boodschap is vastgelegd op audio-tapes en video-tapes. De tekst daarvan is neergelegd in honderden boeken."

Het artikel is gebaseerd op het boek "Autobiography of a Spiritually Incorrect Mystic", at in het Nederlands vertaald is als "Osho, Zijn Verhaal". In dit boek zijn een aantal toespraken bij elkaar gezet, waarin Osho spreekt over zijn visie.

Vakblad voor Spirituele Ontwikkeling heeft de biografie van Osho in het kort weergegeven, van zijn gebroote in 1931 tot januari 1990, toen de spirituele leraar overleed. Als je nieuwsgierig bent kun je het artikel lezen  op het e-zine Spiritualiteit.com, Vakblad voor Spirituele Ontwikkeling.

(Bron: Vakblad voor Spirituele Ontwikkeling)
(Bron illustratie: Vrienden van Osho)

Lees ook:OSHO Festival 2014
Lees ook:Osho festival
Lees ook:Communicatie tussen mens en water
Lees ook:Alles over mantra’s
Lees ook:Onderzoek over spiritueel ondernemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>