1 februari grootsschalige actie tegen klimaatsverandering

Op 1 februari vindt een van de grootste burgerinitiatieven plaats tegen de klimaatsverandering. Doe mee, geef Moeder Aarde rust en doe op 1 februari de lichten uit van 19.55 tot 20.00 uur. Het gaat hier niet om vijf minuten lang energie te besparen – hoewel dat mooi meegenomen is – maar je laat politici en media weten dat het tijd is om actie tegen de klimaatverandering te nemen. De aarde krijgt daarmee vijf minuten rust en wat jezelf betreft: het duurt niet lang, het kost niks en je geeft een mooi signaal af!

De actie is een initiatief van de Franse Alliance pour la Planète. Deze organisatie koos voor 1 februari omdat de dag daarna een groep deskundigen van de Verenigde Naties een nieuw rapport over klimaatverandering presenteren. Inmiddels doen niet alleen in Frankrijk (waar de aandacht voor het klimaat op deze manier mooi een rol speelt in de komende presidentsverkiezingen), maar ook in België en Nederland duizenden huishoudens mee aan deze actie. Dus: gun de aarde vijf minuten rust en doe op 1 februari van 19.55 tot 20.00 uur het licht uit!

(Bron: Nieuwsbrief Onkruid)

Lees ook:Greenpeace opent Klimaatvierdaagse
Lees ook:Meditatie als kunstproject
Lees ook:Denk mee over het klimaat
Lees ook:WNF: Klimaatalarm wetenschappers noopt tot actie
Lees ook:Greenpeace maakt Schiermonnikoog gloeilampvrij

1 Reacties // Reageer

One thought on “1 februari grootsschalige actie tegen klimaatsverandering

  1. kimberley pex

    De klimaatactie is alweer ‘n tijdje geleden…helaas hebben weinig mensen meegedaan. Omdat ik helderziende dromen heb(van kleinsafaan al) besef ik wel de ernst van de zaak.Er MOET iets gaan gebeuren , maar de meeste mensen beseffen dat nog niet. M’n droom van vannacht was dat er op de hele wereld mensen met huidkanker rondliepen, zonder haren -ja,’t leek op ‘n horrorfilm- doktoren hielden het niet meer bij, er waren ook geen geneesmiddelen voor. 9 van de 10 dingen die ik droom komen uit…..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>