Aanhang Wereld Natuur Fonds stijgt naar 920.000 donateurs

Het afgelopen jaar is de achterban van het Wereld Natuur Fonds (WNF) opnieuw gestegen, en wel naar 920.000 donateurs. Nog nooit was de aanhang van het WNF in Nederland zo groot. Dat heeft de natuurbeschermingsorganisatie vandaag bekend gemaakt na afsluiting van het boekjaar 2005/2006, eindigend op 30 juni 2006.

De stijging komt voor een belangrijk deel voor rekening van de jeugdleden. De aanhang van de WNF-Rangerclub (6-12-jarigen) steeg naar 91.500. De aanhang van de nieuwe WNF-Bamboeclub (3-6-jarigen) steeg naar 22.500. Het WNF heeft nu 114.000 jeugdleden. In het boekjaar 2004/2005 brak het WNF met 905.000 donateurs voor het eerst door de 900.000-grens heen. Het aantal jeugdleden was toen 100.000.

In het afgelopen boekjaar hebben de donateurs ook een recordbedrag van bijna 25 miljoen euro aan giften en donaties opgebracht, een stijging van tien procent ten opzichte van het boekjaar 2004/2005. Zo wisten de WNF-Rangers tijdens een landelijke inzamelingsactie 575.000 euro bijeen te brengen voor bescherming van de haai. Dit geld zal onder meer worden geïnvesteerd in de bescherming van het leefgebied van de haai voor de kust van West-Afrika, in het bijzonder Mauretanië.

Marc van den Tweel, directeur Marketing en Communicatie: “We zijn heel blij met de groeiende steun uit de samenleving. Het is een enorme opsteker voor het natuurbeschermingswerk van het WNF. Wereldwijd zijn er veel bedreigingen voor de natuur, zoals ontbossing, overbevissing en klimaatverandering. Maar dank zij het Nederlandse publiek kunnen wij werken aan oplossingen, zodat plant- en diersoorten en hun leefgebieden veiliggesteld worden. Ons brede draagvlak is een enorme stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg”.

De WNF-Bamboeclub werd in maart 2005 opgericht. Het succes heeft ook het WNF enigszins verrast. Van den Tweel: “Wij wilden heel graag ook de allerjongsten op een positieve manier spelenderwijs liefde bijbrengen voor de natuur. Kleine kinderen zijn vaak gefascineerd door wilde dieren, zoals leeuwen en ijsberen. Met de Bamboeclub hebben we hiervoor een aansprekende formule gevonden. Bamboekidsz krijgen het clubblad PipaPanda met allerlei verhalen, kleurplaten en knutselwerkjes. Opa’s en oma’s vinden een abonnement op de Bamboeclub een mooi cadeau voor hun kleinkinderen en steunen zo ook de natuur”.

(Bron: Wereld Natuur Fonds)

Lees ook:Succesvolle WNF-Rangeractie: 574.500 euro voor bedreigde haaien
Lees ook:WNF: Klimaatalarm wetenschappers noopt tot actie
Lees ook:WNF organiseert Nacht van de Natuur
Lees ook:Zomerse natuurbelevingsdag
Lees ook:Vervolg actie Poolpixels van WNF

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>