Rotterdam in de ban van magie en spiritualiteit

Wie in de buurt van Rotterdam woont en genteresserd is in spiritualiteit moet deze week even een bezoekje brengen aan de Albert Heijn om het magazine NL10 op te pikken. Hierin staat namelijk een vier pagina’s groot artikel over Magisch Rotterdam. Hiervoor werden onder andere een Reiki-therapeut, twee heksen, een aurahealer en zelfs een zandlezer geinterviewd.

Als eerste komt in het artikel, wat is geschreven door Suzanne Stam, het brievenbusmedium aan bod. De meeste mensen zijn er wel mee bekend: die kleine briefjes met daarop de boodschap dat het leven wreed is en er gelukkig iemand is die jou kan helpen. Het brievenbusmedium heeft meestal tussen de tien en twintig jaar ervaring en wil vooral zijn hulp aanbieden bij problemen met geld en liefde. De verslaggeefster ging naar Mister Tofoe, die haar hierbij kom helpen. Er werd een baby voorspeld en ja, ook een man, maar verder kwam er weinig uit. Tofoe spreekt namelijk nauwelijks Nederlands. Hoewel hij wel weet hoe hij om zijn vijfendertig euro tellende fooi moet vragen, voor hij met een oplossing komt.

Zandlezer Ger Meydam voorspelt journaliste Suzanne iets anders. Aan de hand van haar handafdruk in het zand en boodschappen en beelden die de zandlezer doorkrijgt van boven, vertelt hij haar dat ze een andere baan krijgt en dat ze zich beter niet kan binden aan een relatie.
De tarotkaarten, gelegd door Jolanda Rutjes, zeggen tevens dat er binnenkort veel gaat veranderen in het leven van de verslaggeefster, waaronder een ontmoeting met een man die haar leven op z’n kop gaat zetten.

Ook de Reiki-therapeut, de aurahealer en een psychometrist komen aan het woord in het artikel in NL10. En bovendien de Heksen Layla en Monique, volgens de journaliste twee hippe jonge dames. Er wordt verteld dat Heksen zowel Moeder Aarde als Vader Hemel eren, ook wel de Godin en de God genoemd, en dat ze op zoek zijn naar de balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke.
Kort wordt er ook uitgelegd hoe een ritueel er ongeveer uitziet en uiteraard worden er wat vooroordelen besproken: Heksen dragen geen puntmutsen en viegen niet op bezems.

Ook leuk: onderaan het artikel wordt spiritualiteit.blog.nl vermeld!

Lees ook:Het jodendom en homoseksualiteit
Lees ook:Spiritueel daten, afl. 3: Winti
Lees ook:Susan Smit te gast in bibliotheek Wijhe
Lees ook:Een dagje stilte
Lees ook:RNW: Religie maakt plaats voor spiritualiteit

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Rotterdam in de ban van magie en spiritualiteit

 1. Peter

  Kennen jullie de lp Nacht en Ontij van good old Boudewijn de Groot ? Draaien, heksensabath. En nog enger is An Electric storm van de groep White Noise. Dat vonden wij spannend in de jaren 60. Weleens van Melly Uildert gehoord ? Die gelooft ook in kabouters.

    /   Reply  / 
 2. Ben

  Ik ben een groot bewonderaar van Boudewijn de Groot. Bij nacht en ontij is echter alleen maar aan te horen als je een flinke joint achter de kiezen hebt.

    /   Reply  / 
 3. Iris

  Ik snap niet wat dit precies met het topic te maken heeft…

  Ik ken het nummer van Boudewijn de Groot niet, maar ik vermoed dat het met de cliché-heksen uit de sprookjes en volksverhalen te maken heeft: met bezemstelen en puntmutsen enzo. En uiteraard: over heksen als kwaadaardige wezens -of niet?
  Iets wat ik enigzins los zie van hekserij als religie zoals in wicca.

    /   Reply  / 
 4. Karla

  Zo is het Iris!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>