Zwemmen met dolfijnen

Op vakantie op Curaçao ging ik onlangs zwemmen met dolfijnen. Dolfijnen zijn bijzondere spirituele wezens, wordt gezegd. Benieuwd of ik daar iets van zou merken… Is zwemmen met dolfijnen een spirituele ervaring?

zwemmen met dolfijnen
[Copyright beeld: Mariamichelle  via Pixabay]

Licht gespannen meld ik mij bij Dolphin Academy op Curaçao. Van tevoren had ik een formulier getekend dat de organisatie vrijwaart van allerlei schadeclaims. In geval van dood gaan of gewond raken. De receptionist lacht mijn angsten weg. Kennelijk is er nog nooit iets gebeurd tijdens het zwemmen met dolfijnen.

Sterke band tussen dolfijn en mens
Is dit wel diervriendelijk, dat vragen we de instructeurs. Ik moet sterk denken aan ritjes door de woestijn van toeristen op van die zielige, afgematte kamelen. Maar zij vertellen hoe goed er voor de dieren wordt gezorgd. Zo nemen ze dagelijks enkele dolfijnen mee naar de oceaan. Ze vinden dat heerlijk. Maar zwemmen nooit te ver weg, komen altijd terug. Uit zichzelf.  Er is een sterke band tussen de verzorgers en de dolfijnen. Nou vooruit dan maar.

Nieuwsgierig naar ons
Na een korte introductiefilm en een heldere toelichting op het zwemmen met dolfijnen komen we bij een groot bassin waar drie dolfijnen rondzwemmen: een volwassen vrouwtje met haar baby van twee en een ‘puber’ van acht jaar. Nieuwsgierig zwemmen ze af op de tribune. Ik zou zweren dat ze even komen kijken wat voor vlees ze in de kuip hebben.

Kus van een dolfijn
Op verzoek van de trainer duik ik als eerste het water in – verstand op nul. Wat zijn die beesten groot van dichtbij. De trainers laten de dolfijnen trucjes doen. Ze zijn duidelijk goed getraind. Zo krijg ik een ‘kus’ van een dolfijn. Een bijzondere ervaring. Maar spiritueel? Nee dat niet.

Eén met de natuur
Totdat we vrij mogen zwemmen met de dieren. De jongste van het stel komt naast me. Ik leg mijn hand op het dier en zwem mee. Dan is de wereld om me heen vergeten. Ik voel me een met de natuur, mijn geest duizelt ervan en ik ben ontroerd. Dat is voor mij spiritueel genoeg.

Ook zwemmen met dolfijnen? Dat kan op Curaçao, een bijzonder eiland. Na mijn bezoek aldaar kan ik me goed voorstellen dat mensen er willen wonen en bijvoorbeeld een huis huren op Curaçao of een huis kopen op Curaçao.

Lees ook:Dieren en hun krachten
Lees ook:Bereik je doel met dolfijncoaching
Lees ook:Een spirituele en aardse band met je kind
Lees ook:Overdosis spiritualiteit voor Karin de Groot
Lees ook:Mijn ervaring: op bezoek bij een medium

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>