Liefhebben in overvloed: een meditatie

We willen ons leven wel minder zwaar maken en onszelf koesteren, maar we weten niet hoe. Liefhebben in overvloed is een meditatie uit Korte meditaties voor vrouwen die je hierbij helpt. Het boekje staat vol prettige meditaties die je elke dag inspireren.

Het helpt om een lijst te maken van de dingen die ons vullen en vreugde geven, en die koesterend en helend aanvoelen. We moeten nagaan in welke mate de mensen, activiteiten, plaatsen en gedragingen op onze lijst een deel van ons leven uitmaken.


[Copyright foto: johnhain via Pixabay]

Liefhebben in overvloed
Ga, om te voelen hoe ontvangen aanvoelt, rustig zitten en sluit je ogen. Vraag vriendelijk of het beeld van een vaas, die jou voorstelt, jouw levensvat, voor je geestesoog mag verschijnen. Als het beeld dat je ziet je niet bevalt, verander het dan totdat je een vaas hebt die je wel bevalt. Visualiseer nu dat alle dingen die op je lijst staan in je vaas stromen. Als er geen goede dingen in je vaas willen stromen, stop dan en noteer in een dagboek alle redenen waarom je je onwaardig zou kunnen voelen. Verzeker jezelf er heel, heel rustig van dat je het verdient om te krijgen wat je wenst en nodig hebt. En vergeet niet dat we anderen het best kunnen liefhebben vanuit onze eigen overvloed.

Ik heb de moed om mijn levensvaas te laten overstromen.
Ik stel mezelf voor alle goede dingen open.
Ik heb anderen vanuit de volheid van mijn eigen hart onvoorwaardelijk lief.

Bron: Korte meditaties voor vrouwen

 

 

Lees ook:Moedeloos van al het slechte nieuws? Doe een liefdevolle aandacht meditatie!
Lees ook:Tantra 3 daagse van Tantra-Yoy
Lees ook:Geluksroute in Leiden
Lees ook:Tessa ‘Beste paranormaal begaafde Nederlander’
Lees ook:Intuitief leren schilderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>