Beste Spirituele Boek 2012: ‘Spirituele oplossingen’ van Deepak Chopra

Tijdens de Maand van de Spiritualiteit, die duurde tot afgelopen zaterdag 26 januari 2013, kon je stemmen op het beste spirituele boek van 2012. De winnaar werd afgelopen weekend bekend gemaakt: Het beste spirituele boek van 2012 is Spirituele oplossingen van Deepak Chopra.

Tweede en derde plaats
Op de derde plaats staat Happy me van Sanne Bloemink en als tweede eindigde Het geheim van genialiteit van Tijn Touber, beide van Nederlandse auteurs.
Over Het geheim van genialiteit van Tijn Touber: “Zijn poging, genialiteit onder ieders handbereik te brengen, verdient waardering. Touber slaagt erin, het uitzonderlijke tot iets eenvoudigs terug te brengen.” Over Happy me van Sanne Bloemink: “Een onderhoudende kritiek op het spirituele genre. Bloemink geeft een geestige en adequate weergave van haar ervaring met nieuwe spiritualiteit.”

Spirituele oplossingen
De jury over het winnende boek: ‘…Chopra put uit brieven die lezers hem schreven en waarin ze hem problemen voorleggen. Het boek stijgt uit boven een gemiddeld niveau van goede raad aan mensen in crisis doordat Chopra in zijn antwoorden zijn inzicht en ervaring van de afgelopen boeken verwerkt. Dat inzicht leidt tot diepgravende antwoorden.’

Doodstil van Jan Mulder is besteller
Het thema voor de Maand van de Spiritualiteit 2013 was ‘Stilte’ en is de inspiratie geweest voor het essay Doodstil dat Jan Mulder speciaal voor de Maand schreef. Het is voor € 2,50 te verkrijgen in de boekhandel, kwam vorige week op nr. 8 binnen in de Bestseller 60 en staat nu op nr. 1.

Verkiezing Beste Spirituele boek
Op de longlist van het beste spirituele boek stonden uitsluitend titels die in 2012 zijn uitgekomen. Een jury koos hieruit een shortlist van tien titels, publiek kon stemmen op een top 3 en daaruit koos de jury de winnaar. De jury bestond uit Susan Smit, auteur en columnist van Happinez, Leo van de Wetering van boekhandel Selexyz Donner en Trouw-redacteur Monic Slingerland (voorzitter).

Klik hier voor meer spirituele boeken!

Wat is volgens jou het beste Spirituele boek van 2012?

Lees ook:De Maand van de Spiritualiteit 2013
Lees ook:Genomineerden Beste Spirituele Boek 2015 bekend
Lees ook:Shortlist Beste Spirituele Boek 2016 bekend
Lees ook:‘Het boek der geheimen’ (Advertentie)
Lees ook:Verkiezing Beste Spirituele Boek 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>