Laatste kans: De Boeddha in Tropenmuseum

De succesvolle tentoonstelling De Boeddha is nog 1 maand – t/m 29 januari 2017 – te bezoeken in het Tropenmuseum. De tentoonstelling laat zien hoe het boeddhisme wereldwijd beleefd wordt. Nooit eerder waren er zoveel Boeddhabeelden te zien in het museum.

Aan de hand van 100 Boeddha’s, waaronder unieke internationale topstukken, wordt het levensverhaal van een van de meest inspirerende figuren uit de wereldgeschiedenis gevolgd. ‘Als je nog de kans hebt: gaan! Een mooie overzichtstentoonstelling. Het boeddhisme in verschillende landen komt aan bod.’ aldus een bezoeker van het Tropenmuseum.

De tentoonstelling trok eerder ruim 70.000 bezoekers in Museum Volkenkunde in Leiden. Daar was ik er zelf een van. En ik moet zeggen: absoluut gaan als je de tijd hebt. Je komt veel te weten over de achtergronden van het boeddhisme. Super interessant.

 

Lees ook:Boeddhisme Festival in Leiden
Lees ook:Gilbert & George combineren religie en humor in kunst
Lees ook:Dalai Lama in Wereldmuseum Rotterdam
Lees ook:Lama Karta komt naar Nederland
Lees ook:Paranormaalbeurs Sas afgelopen zondag best bezocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>