Geluksroute: deel je geluk

Het begon met een droom. Een droom van verbinding en inspiratie. Marike van IJssel had het lef om haar droom vorm te geven. In de zomer van 2012 creëerde zij een geluksroute in Leiden. Het idee? Geluk delen en een slinger van geluk maken. Het concept was zo’n succes dat andere steden volgden. Een interview met Marike van IJssel over de geluksroute.


[Copyright foto: Geluksroute]

‘Waar word je gelukkig van en wil je dat delen? Dat was de gedachte achter de allereerste geluksroute. En dat geldt nog steeds. De geluksroute gaat uit van de kracht van delen, brengt ons (weer) in contact met wat we in overvloed hebben. Onze talenten, de bereidheid om aandacht voor elkaar te hebben, onze potentie om geluk te ervaren en dit te delen, zijn gelukbrengende zaken die in overvloed aanwezig zijn. De uitnodiging is om dat de richting te laten zijn van ons handelen.

Ruimte voor onze dromen

We besteden zoveel tijd aan het benoemen van de problemen, van de fouten die er gemaakt worden, en de doemscenario’s, dat er bijna geen ruimte is voor die richting, voor onze dromen, onze verlangens en visie voor de toekomst, laat staan voor de uitvoering daarvan. Het delen en praten over juist die dromen is van essentieel belang om de mogelijkheden voor de toekomst te ontsluiten, zo inspireren we onszelf en anderen om ook tot actie over te gaan. We hebben het vermogen om onze dromen waar te maken. Er gaat een enorme kracht uit van mensen die hun droom durven te delen en daarnaar te handelen.

Geluksbelevingen
Het resultaat vanaf de allereerste geluksroute: een stad vol geluksbelevingen. Een ongedwongen uitwisseling die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt. Allerlei verschillende mensen in de stad scheppen geluksmomenten. Met bijvoorbeeld vrij toegankelijke workshops, free hugs, yoga, bellen blazen, gedichten etc.
Het bleek daarna al snel dat mensen interesse hadden om een geluksroute in hun eigen stad vorm te gaan geven. Met mijn oprechte verlangen om de mooie mensen en initiatieven die ik om me heen zag, zichtbaar te maken sprak ik steeds meer mensen aan! Samen bouwen we zo verder aan de Geluksroute

Cocreatie
Geïnspireerd door wat ik om me heen zag – mensen met moed die hun droom in werkelijkheid hebben omgezet – ben ik het avontuur aangegaan. Vanuit vertrouwen en het geloof in cocreatie, eigenaarschap en creatiekracht heb ik een organisatie opgebouwd rondom de geluksroute.’

Programma geluksroute 2015
In de afgelopen 2,5 jaar zijn er inmiddels eenentwintig geluksroutes geweest, in allerlei steden in het land. De komende maanden staan deze steden op het programma:

Eindhoven op 13&14 juni
Weesp 20 juni
AmsterdamNoord 21 juni
Rotterdam 27 en 28 juni
Leiden 19&20 september
Gouda 3&4 oktober
t Groene Hart 10&11 oktober
Delft 30 oktober en 1 november

Wil je meedoen met de geluksroute? Heb je zelf ideeën om geluk te delen? Kijk dan snel op de website van de Geluksroute.

Lees ook:Geluksroute in Leiden
Lees ook:Geluk nodig? Loop de geluksroute in Haarlem!
Lees ook:Waarom je droom analyseren?
Lees ook:Dreamscloud: droomanalyse via app
Lees ook:Oefening 15: Dromen vastleggen 3

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>