Tentoonstelling Heilige Geometrie en Spiritualiteit

In Groningen opent in april een bijzondere tentoonstelling Heilige Geometrie en Spiritualiteit. Met schilderijen, voorwerpen en digitale media. Begrippen als spiritualiteit, heilige geometrie, bewustzijnsverruiming en sjamanisme nemen een belangrijke plaats in. De tentoonstelling Heilige Geometrie en Spiritualiteit is te zien van 9 april t/m 24 april in Groningen Academie Minerva (dep. Oude Groninger Natuurmuseum) aan de Praediniussingel 59. Medewerkende kunstenaars: Sander Bos, sjamaan Searching Deer (Jan Prins), Hans Lutter, Richard van Rijswijk, Roelien de Lange, Arthur Boombaard, Frank Verhulst en Angelina Maluw. Opening: 9 april 19.00 uur Groene Zaal door o.a. Searching Deer.

[Copyright foto: MVA via Pixabay]

De tentoonstelling probeert een brug te slaan tussen kunst, religie en wetenschap. De ideeën voor deze tentoonstelling komen voort uit de beweging van de Holon Village Movement, die ontstaan is uit het visioen en de ideeën van de sjamaan Searching Deer-Jan Prins, de kunstenaar Sander Bos en de sjamanca Bianca Meurs. Bovengenoemden filosofie is terug te vinden in het Het kosmisch Web en de sjamaan; uitgeverij Nobelman.

Sjamaan Searching Deer

Volgens het visioen van de sjamaan Searching Deer, kunnen we het beste te rade gaan bij de Heilige Geometrie of zoals hij het in zijn visioen zag en hoorde: “Ga bouwen naar de Goddelijke oermodellen”! Met deze Goddelijke oermodellen wordt vooral bedoeld de figuren uit de Heilige Geometrie zoals cirkels, holon’s, driehoeken, pentagrammen, oude symbolen en platonische figuren. Vooral in de natuur vinden we deze patronen terug. In de oudheid werd Heilige Geometrie reeds gebruikt in bouwkunst (Piramides, kathedralen), schilderkunst en beeldhouwkunst.

Heilige Geometrie

Heilige Geometrie is de taal van de schepping en alle vormen hebben hun getal (Pythagoras-Grieks filosoof). Werken met deze vormen vergroot onze schoonheidsbeleving. Ze helpen ons in de herordening van onszelf. Ze helpen om diepere bronnen in onszelf aan te boren; bronnen van kracht, bronnen van creativiteit. Een evenement als dit is een voorspel op het stichten van samenlevingsvormen die gebaseerd zijn op de volgende principes: – ontwikkeling van spiritualiteit en bewustzijn – bestudering en uiting van de eenheid tussen kunst, religie en wetenschap – biologisch tuinieren/ecologie – Heilige Geometrie – low budget (voor ieder toegankelijk/non-profit)

Vandaar dus deze tentoonstelling die bedoeld is om te inspireren en vooral om samen te creëren. Samen te zoeken naar nieuwe mogelijkheden, naar nieuwe harmonie en ordening. In deze tijd van chaos zou het de moeite waard zijn om weer opnieuw op elk niveau (ook het bewustzijn) de Heilige Geometrie in te schakelen om nieuwe ontdekkingen te doen en om een harmonieuzere wereld te creëren.

Lees ook:13 januari lezingendag ‘De Bron van de Cirkel’
Lees ook:Gilbert & George combineren religie en humor in kunst
Lees ook:Christelijke spiritualiteit beschreven vanuit de kloostertraditie
Lees ook:Vanavond in Qir: Graancirkels, Heilige Geometrie en Appelglieven
Lees ook:Lama Karta komt naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>