Jon Kabat-Zinn geeft lezing in Amsterdam

Jon Kabat-Zinn, grondlegger van de westerse mindfulness, geeft op 21 april 2015 eenmalig een publiekslezing in Amsterdam. De titel: Mindfulness in everyday living. Living your life as if it really mattered.

Jon Kabat-Zinn
Jon Kabat-Zinn is niet vaak Nederland, en maakt graag een avond in zijn drukke programma vrij om voor een breder publiek te spreken. Tijdens zijn lezing staat de toepassing van mindfulness in het dagelijks leven centraal. Daarbij gaat het niet alleen over mindfulness als meditatieoefening, maar ook over mindfulness als een manier van leven waarbij je ieder moment van de dag bewust beleeft, en daar de positieve vruchten van plukt.

Vragen beantwoord door Jon Kabat-Zinn

Jon Kabat-Zinn doet met het publiek een aantal eenvoudige meditatie-oefeningen en beantwoordt aan het eind van de lezing vragen uit de zaal. De voertaal is Engels.

Over Jon Kabat-Zinn

Jon Kabat-Zinn (1944) is een Amerikaans wetenschapper, gespecialiseerd in de toepassing van mindfulnesstechnieken in de gezondheidszorg en in het dagelijks leven. Zijn MBSR-techniek (Mindfulness Based Stress Reduction) leert mensen omgaan met stress, pijn en tegenslag en wordt wereldwijd toegepast in ziekenhuizen, bedrijven, sportscholen en wellnesscentra. Hij is emeritus hoogleraar geneeskunde en oprichter van de Stress Reduction Clinic van het University of Massachusetts Medical Center. Zijn boeken worden in meer dan 40 talen vertaald. In april 2015 verschijnt bij Kosmos Uitgevers een nieuwe en geactualiseerde editie van zijn Handboek Mindful Ouderschap.

Publiekslezing Jon Kabat-Zinn: Mindfulness in everyday living
Dinsdag 21 april 2015
Locatie: de Aula van de Vrije Universiteit Amsterdam
Zaal open vanaf 19.00
Aanvang 19.30 – einde 21.30. Geen pauze
Kaartverkoop via: www.inspirerendleven.nl
Toegang € 32,50 (zaal) en €27,50 (balkon)
Voertaal Engels (geen ondertiteling)
Informatie: [email protected]

 

Lees ook:Leven in het NU: Mindfulness-meditatie
Lees ook:Mindfulness-meditaties
Lees ook:Thich Nhat Hanh spreekt over Mindfulness en Innerlijke Vrede
Lees ook:Spanning tegen gaan met mindfulness
Lees ook:Seminar: ‘Uit de droom’ van Happinez

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>