Column Lunadea: Fantasie

Kinderen hebben vaak de grootste fantasie. Schrijvers springen daar maar al te graag op in. Honderden boeken over draken, dwergen, feeën, eenhoorns, heksen, spookbossen en allerlei heldendaden van kinderen die al deze wezens ook zien.

Hoe ouder je wordt, hoe minder je aan je fantasie gaat hechten. Toch wel jammer hoor. Ik weet nog hoe ik als kind nachten niet kon slapen omdat er een ‘heks’ (de sprookjesvariant!) de kamer in probeerde te komen, of hoe ik over het randje van mijn dekbed gluurde naar het raam, waar steeds een optocht van aardwezentjes voorbij marcheerde. Ze zagen er zo verfrommeld en lelijk uit!
Bij mijn opa en oma thuis zweefden er luchtwezens voor het raam, waardoor ik het eng vond om naar het toilet te gaan, en mijn zus en ik hadden een heus elfenvriendinnetje. Ze was heel klein, had blond krullend haar en had een roze jurkje aan.

Als kind ben je zo onbezonnen. Waarom lukt het toch niet om dat vast te houden? Waarom slokt het leven je zo snel op en kun je er als volwassene alleen nog maar van dromen om zo te zijn?
Of is dat niet helemaal waar? Nog steeds zoek ik naar het mannetje op de maan. En nog steeds zie ik de magie om ons heen. En soms, heel soms, komt de fantasie tot werkelijkheid tijdens een roleplaying game. “Kijk juf, nog een aarde!” zei een kleuter eens tijdens mijn stage, intussen wijzend op de maan die nog aan de hemel te zien was toen we gingen buitenspelen. Heerlijk, die kinderlogica en-fantasie!

Liefs van
Lunadea

Lees ook:Als je kind dingen ziet
Lees ook:Als je kind hoogsensitief is
Lees ook:Is jouw kind hoogsensitief?
Lees ook:Intuïtief opvoeden
Lees ook:Cursus Intuïtief opvoeden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>