Holi Phagwa: kleurrijk poederfeest op TV West

Subh Holi, oftewel Gelukkig Nieuwjaar… Met kleurrijke poeders luiden Hindoestanen de start van het nieuwe jaar en de lente in tijdens Holi Phagwa. Al dansend en zingend wordt met dit feest de overwinning van het goede op het kwade gevierd. TV West zendt vrijdag 6 maart vanaf 18.00 uur een feestelijke special uit rond dit kleurrijke feest.

 


Kinderen van de Haagse Algemene Hindoe Basisschool Vahon beleven het jaarlijkse Holi Phagwa samen met leeftijdsgenoten van de O.G. Heldringschool, een basisschool in de Haagse Vogelwijk. Spelenderwijs leren de kinderen uit de Vogelwijk meer over dit Hindoestaanse feest… Waar komt het vandaan, wat wordt er gevierd en waarom word je helemaal ondergedompeld met al die gekleurde poeders?

Den Haag Hindoestaanse hoofdstad

Den Haag wordt gezien als ‘de Hindoestaanse hoofdstad’ van het Europese vasteland. Ruim 10 procent van de Nederlandse Hindoestanen woont in Den Haag. Dat zijn meer dan 50.000 mensen. Zij zijn voor het grootste deel afstammelingen van Indiase voorouders, veelal in Suriname geboren en ooit naar Nederland gemigreerd. Den Haag is daarom jaarlijks het middelpunt van de festiviteiten.

Uitzendtijden

TV West zendt de special ‘Holi Phagwa, kleurrijk lentefeest’ uit op vrijdag 6 maart vanaf 18.00 uur (herhaling op de even uren tot en met zaterdag 12.00 uur). Zaterdag 7 maart is er nog een extra uitzending te zien om 16.30 uur en op zondag 8 maart om 10.00 uur en 12.00 uur. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van TV West.

Lees ook:Hindoe-feestdag: Holi-Phagwa
Lees ook:De dagen van Divali
Lees ook:Wat is Kerstmis?
Lees ook:Vandaag viert men Allerheiligen
Lees ook:Spiritualiteit op Prinsjesdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>