“Denk na voordat je iets zegt”: de Wet van Aantrekkingskracht

“Denk na voordat je iets zegt” is meer waarheid dan we ons realiseren. De meesten van ons zijn zich niet bewust van hoe taal ons leven vormgeeft. Een nieuwe baan vragen of een relatie is meer dan alleen positief denken volgens Access Consciousness oprichter Gary Douglas die wereldwijd aan mensen leert hoe ze taal kunnen inzetten om te bereiken waarnaar ze echt verlangen. 

De woorden en zinnen die je gebruikt hebben een bepaalde vibratie. De eerste taal op aarde is namelijk energie. Als jouw leven niet is wat je graag zou willen, dan kun je je leven veranderen door de woorden en zinnen te veranderen die je dagelijks gebruikt. De meesten van ons zijn zich onvoldoende bewust van het feit dat we getraind zijn woorden en zinnen te gebruiken die ons beperken. Het universum is letterlijk. “We gebruiken nog steeds woorden en zinnen die de wonderlijke eigenschap hebben om onze eigen creaties te stoppen. Dit is een van de redenen waarom de Wet van Aantrekkingskracht tools en positief denken vaak niet werkt.” meent Douglas.

Gary Douglas formuleerde vijf tips voor je gaat praten:

1. Stop met zeggen: “Ik wil” want er zijn 26 woordenboek definities van ‘willen’ dat eigenlijk betekent ‘missen’ betekent. Vraag liever: “Wat moet er voor mij gebeuren om een nieuwe baan of een nieuwe relatie te krijgen die fijn voor mij is?”

2. Als je zegt: “Ik ben ziek en moe van…” maak je jezelf ziek en moe. Als je dit tegen jezelf zegt, vraag jezelf dan af waar ben ik ziek en moe van en verander dit!

3. Het boek The Secret heeft het woord ‘manifesteren’ verkeerd gebruikt. Er komt niets omdat we vragen dat er iets komt. “Ik manifesteer…” betekent eigenlijk: “Ik ben zoals het zal verschijnen.” Vraag in plaats daarvan hoe je iets kunt ‘actualiseren’ (dit betekent iets in de fysieke wereld krijgen). “Wat zou er voor mij moeten gebeuren om meer geld te actualiseren dat ik kan uitgeven?”

4. “Waarom” is een vraag die je in cirkels laat draaien (dat weet iedere peuter). Vraag in plaats daarvan: “Wat zou er voor mij moeten gebeuren zodat dit anders kan zijn?” of “Wat is er nog meer mogelijk?” en zie hoe je keuzemogelijkheden veranderen.

5. “Proberen” is een illusie dat je iets aan het kiezen bent terwijl je dit niet echt aan het kiezen bent. Vraag in plaats daarvan een vraag die je in de gelegenheid stelt een keuze te maken: “Hoe verander ik dit?” of “Wat zou er voor mij kunnen gebeuren zodat ik dit kan ontvangen?” dit opent een andere keuze en een andere mogelijkheid.

Je zult meer creëren door het stellen van vragen die het universum kan beantwoorden met iets dat groter is dan je je kan voorstellen. Als je vraagt: “Wanneer arriveert mijn nieuwe zilveren BMW? dan is dit eigenlijk een conclusie met een vraagteken eraan vast. “Wat is er nodig voor een nieuwe auto die snel, mooi en fijn voor mij is om mee te rijden?” laat als vraag meer ruimte open voor het universum (en jou) om in de werkelijkheid de echte creatie neer te zetten die je wilt creëren.

{Voor meer informatie over het werk van Gary Douglas klik hier. Het oorspronkelijke artikel verscheen eerder hier. Beeld van Flickr}

 

Lees ook:Gary Renard bezoekt Nederland in mei
Lees ook:Gary Renard bezoekt Nederland volgende maand
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van april 2007
Lees ook:Poll: Wat betekent spiritualiteit voor jou?
Lees ook:Bevrijd jezelf van negatieve herinneringen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>