Geluksroute in Leiden

“Happiness is only real, when shared” – Chris McCandles (Into the wild) Op zaterdag 20 en zondag 21 september 2014 zindert Leiden van Geluk tijdens de derde editie van de Geluksroute: GELUKSROUTE071.

In de stad ligt het geluk voor het oprapen in de vorm van vrij toegangelijke activiteiten, workshops, traktaties, aandacht, verrassingsacties etcetera die worden aangeboden door geluksbrengers. Deze ongedwongen uitwisseling staat garant voor mooie ontdekkingen en inspirerende ontmoetingen.

[Copyright beeld: Geluksroute]

Reden Geluksroute
Je gelukkig voelen, betekent voor ieder mens iets anders, maar wat hetzelfde blijft, is dat ons geluksgevoel toeneemt als we het met anderen delen. Daarom is de Geluksroute georganiseerd op basis van overvloed en overwaarde. Juist in een tijd waarin we vooral bezig zijn met wat we tekort komen, streeft de Geluksroute ernaar om onszelf (weer) in contact te brengen wat we in overvloed hebben. En dat is vaak niet gekoppeld aan materie, maar aan onze talenten en onze bereidheid om aandacht voor elkaar te hebben en aan onze potentie om geluk te ervaren en dit te delen.

Geluksroute ook in andere plaatsen
Na de eerste editie in Leiden in 2012 is de Geluksroute op diverse andere plekken in Nederland opgepakt en blijft het zich verspreiden. Zoals AmsterdamOost, Haarlem, Gouda, RotterdamCentrum, Utrecht , RotterdamNoord, Eindhoven, t Groene Hart en Delft. De Geluksroute070 (DenHaag) staat in de planning voor 13-14 september. Diverse andere steden zijn bezig met het vormen van een geluksteam

Geluksroute voor iedereen
De Geluksroute staat open voor iedereen om aan deel te nemen. Steeds vaker doen ook mensen uit zogenaamd kwetsbare groepen mee, die bij dit initiatief vanuit hun eigen kracht hun geluk inbrengen. In Leiden is zo bijvoorbeeld een cocreatie ontstaan met St Zonderdak. Daarnaast vormen we samenwerkingsverbanden met andere “sociale overwaarde” projecten zoals Thuisafgehaald. Vorig jaar hebben koks van Thuisafgehaald meegewerkt aan de Stadspicknick van Overvloed en dat gaan we dit jaar ook weer doen.

Touching Strangers Geluksroute
Nieuw is dit jaar het project “Touching Strangers Geluksroute” waarbij een lokale fotograaf mensen die elkaar niet kennen als familie, vrienden of geliefden op de foto zet. De fotograaf van het oorspronkelijke project vindt het geweldig dat zijn idee onderdeel is van de Geluksroute.

Marike van IJssel, initiatiefnemer: “Elke keer weer word ik verrast door hoe blij mensen worden van samen bezig zijn met de Geluksroute en geraakt kunnen worden in de eenvoud ervan.”

Meedoen? Op de website over de Geluksroute staat het programma met activiteiten, locaties en tijden en zo kun je zelf jouw eigen geluksroute samenstellen. Op verschillende plekken in Leiden zijn het programma en informatie af te halen.

 

Lees ook:Geluksroute: deel je geluk
Lees ook:Geluk nodig? Loop de geluksroute in Haarlem!
Lees ook:Liefhebben in overvloed: een meditatie
Lees ook:Gelukkig zijn doe je zo!
Lees ook:Reiki leefregels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>