Yoga-legende B.K.S. Iyengar in kritieke toestand

Onlangs werd B.K.S Iyengar, oprichter van de Iyengar School voor Yoga en auteur van het klassieke yogaboek Yoga Dipika opgenomen in het ziekenhuis. Hij verkeert in kritieke toestand. Iyengar, inmiddels 96, zou lijden aan acuut nierfalen. 

De hoofdarts van het ziekenhuis heeft bekendgemaakt dat Iyengar niet goed heeft gereageerd op de eerste cyclus van dialyse. Hij zou nu nog twee cycli krijgen om te kijken of zijn nieren alsnog reageren. Volgens hem is Iyengar bij bewustzijn, maar heeft hij last van duizeligheid. Een team artsen uit Mumbai is bezig met zijn behandeling. In het verleden heeft Iyengar een aantal hartaanvallen overleefd.

Iyengar heeft de acht aspecten van ashtanga yoga bekendgemaakt bij een groot publiek (nu bekend als Iyengar yoga) en hij heeft lesgegeven aan groten der aarde als de Engelse auteur Aldous Huxley, de spiritueel filosoof Krishnamurti en vioolgenie Yehudi Menuhin.

-Update 20 augustus:

Inmiddels is bekend geworden dat B.K.S. Iyengar 20 augustus is overleden.

 

Lees ook:Alternatieve artsen van Sylvia Millecam zwaar bestraft
Lees ook:Yoga en MS: Garth McLean in Nederland
Lees ook:Beschermengeltjes voor Emma Kinderziekenhuis
Lees ook:Yoga & dans festival Venwoude
Lees ook:Yoga festival in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>