Moedeloos van al het slechte nieuws? Doe een liefdevolle aandacht meditatie!

Wij waren de afgelopen weken op vakantie en zijn nu langzaam weer aan het opstarten. Wat is er veel gebeurd in onze afwezigheid! Verschrikkelijke dingen die te absurd voor woorden lijken. Het valt ons zwaar al die berichtgeving te lezen. Daarom concentreren we ons liever op het positieve. Niet omdat we willen vergeten wat er allemaal gaande is, maar omdat we niet willen dat het nare het wint van het goede als het om onze aandacht gaat. Niet omdat we onze kop in het zand steken, maar omdat we een bewuste keuze maken voor een leven in licht en liefde. Ons hart gaat uit naar alle slachtoffers van leed waar ook ter wereld. 

Aanstaande zondag kun je meedoen met een wereldwijde online meditatie voor vrede georganiseerd door Deepak Chopra, maar misschien voel je je soms vaker machteloos ten aanzien van alle nare berichtgeving. Wat kunnen we  ertegen doen? Overweeg eens op regelmatige basis te mediteren voor wereldvrede en liefde. De meditatie hieronder beschreven is daarvoor heel bruikbaar, of bedenk je eigen variant. Alles mag, het gaat immers om de intentie.

1. Ga in een gemakkelijke houding zitten. Ontspan je en breng alle geestelijke ruis tot zwijgen. Richt je ademhaling en je aandacht op het hart. Laat een gevoel van kalmte over je komen.

2. Wanneer je klaar bent, denk dan aan iemand die aan het lijden is. Dat kunnen mensen zijn die niet beschikken over voedsel of water (of mensen die iets vreselijks hebben meegemaakt of op dit moment meemaken). Richt je liefdevolle aandacht op deze mensen.

3. Adem nu in en uit vanuit het gebied rondom je solar plexus, je borststreek, je hartcentrum. Laat terwijl je ademt vanuit je hartcentrum een gevoel van welwillendheid of goedheid opkomen. Voel hoe je hart zich verzacht. Herhaal nu de volgende zinnen in je geest:

Mogen alle levende wezens op aarde veilig, gelukkig en gezond zijn

Mogen alle levende wezens vrij zijn van lijden

Deze meditatie is afkomstig uit het boekje Het geschenk van liefdevolle aandacht van Mary Brantley & Tesilya Hanauer. Door middel van het oefenen van liefdevolle aandacht leren we meer aandacht te hebben voor het goede en de liefde in ons allemaal.

{image credit: elfwood}

Lees ook:Loslaten met een Magische Mantra Meditatie
Lees ook:Spiritueel hemelvaartweekend
Lees ook:Liefhebben in overvloed: een meditatie
Lees ook:Meditatie stappenplan voor beginners
Lees ook:Sjamanisme: Aandacht voor je Ziel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Moedeloos van al het slechte nieuws? Doe een liefdevolle aandacht meditatie!

  1. Patipada

    Mooi dat dit zo breed wordt opgepakt. Peace!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>