Wees stil en luister naar jezelf!

Stil zijn kan best een uitdaging zijn. Je wordt onherroepelijk geconfronteerd met je gedachten die nog veel talrijker lijken als je stil bent. Toch kan een tijdje stil zijn je veel brengen. Bekijk het als een kado aan jezelf: je geeft jezelf de complete aandacht. Dat kan in een hectische periode net het duwtje in de rug zijn dat je nodig hebt. Wil je eens een stiltedag meemaken? Dat kan! 

Zondag 31 augustus 2014 van 11.00-17.00 is het bijvoorbeeld meditatiedag bij Yoga Bloemendaal. Een fijne plek voor rust, stilte en aandacht voor jezelf. Een meditatiedag is een soort stiltedag, zoals je die kent uit de mindfulnesstraining. De dag zit vol met mindfulnessoefeningen, sommigen zijn nieuw, maar de meesten komen ook aan bod in de training. Aan het begin van de dag is er tijd om de ervaringen met mindfulness en de beoefening in je dagelijks leven uit te wisselen. De rest van de dag verloopt in stilte.

 

Een stiltedag is een mooie gelegenheid om stil te staan bij jezelf. Een dag waarbij je in rust en met aandacht aanwezig bent bij wat zich aandient. Deze dag geeft je de mogelijkheid om je vaardigheden met betrekking tot de basishouding van mindfulness te versterken. Een stiltedag is ook een goede gelegenheid om je beoefening van mindfulness op te frissen of je voor te bereiden op een retraite. De dag wordt voornamelijk in stilte doorgebracht en bestaat uit oefeningen, meditaties, yoga en met aandacht aanwezig zijn bij dat wat je doet.

Iedereen die de mindfulnesstraining heeft gevolgd of bekend is met meditatie is welkom. Heb je geen ervaring, maar wil je toch graag meedoen, dan kan dit in overleg. Op de stiltedag wordt gezorgd voor thee, koffie en wat lekkers. Een extra vest, plaid of warme sokken meenemen is aan te raden, net als een flesje water en een lunchpakket. Als je het liefst op je eigen kussen of bankje mediteert, dan kun je deze ook meenemen. Meer info vind je hier. Woon je niet in de Randstad? Google dan eens bij jou in de buurt op stiltedag.

Meestal lijkt het moeilijker dan het is: stil zijn. Aan het einde van de dag ben je meestal helderder en meer gefocused. Je weet ineens de oplossing voor een dilemma waar je al lang meer rondliep of het is je gelukt met meer afstand naar een bepaalde situatie te kijken. Stil zijn blijkt eigenlijk heel verfrissend!

Lees ook:Leer meer bewust te leven met een mindfulness training
Lees ook:Dag van de Stilte 2014: zoek de stilte in jezelf
Lees ook:Stoppen met roken? Probeer mindfulness!
Lees ook:Mindfulness Yoga Festival in Rotterdam
Lees ook:Aandacht voor aandacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>