Dode broer zoekt contact met zus

Annie Kagan’s broer Billy was vanaf zijn geboorte een ‘probleemkind’. Hij gebruikte drugs, zat diverse keren in de gevangenis en dreef zijn familie tot wanhoop. Op zijn tweeënzestigste zwierf hij op straat toen hij onder invloed werd aangereden door een auto. Hij was op slag dood. Hoewel Annie hem al een tijd niet had gezien omdat ze het omgaan met zijn destructieve manier te moeilijk vond, was ze er stuk van. Tot hij contact met haar zocht vanaf de andere kant.

Op een ochtend wordt Annie wakker van Billy’s stem die haar gebiedt het rode leren notitieboek te pakken dat hij haar een jaar eerder voor haar verjaardag schonk. Wat volgt is een uitgebreid verslag van zijn reis na de dood en de omstandigheden waarin hij verkeert.

Zo vertelt hij Annie bijvoorbeeld dat hij meteen wist dat hij dood was. Het leek alsof hij naar boven werd gezogen, naar een soort kamer met Licht. In deze kamer werd zijn pijn door Licht weggenomen, niet alleen zijn fysieke pijn, maar alle emotionele pijn van zijn leven. Er was een gevoel van niet-alleen-zijn, alsof hij werd gedragen door een hoger liefdevol bewustzijn. “Ik ben alleen, maar ik ben Alles.” Een gevoel dat zo sterk is dat Billy er compleet op vertrouwd.

9200000016569186

Annie is in het begin niet zeker van de authenticiteit van Billy’s aanwezigheid, maar raakt meer en meer overtuigd van zijn boodschappen als hij tekens gaat geven die doorwerken in haar dagelijks leven. Zo laat hij haar weten waar ze zijn auto kan vinden terwijl ze niet eens wist dat hij er een had. Bovendien zijn de teksten die ze via Billy in haar rode leren notitieboek schrijft zo gedetailleerd dat ze al snel overtuigd is.

Billy vertelt haar niet bang te zijn voor de dood. Het is maar een overgang naar een andere staat van zijn en als je die drempel over bent kun je je bijna niet meer voorstellen waar je in je leven zo bang voor bent geweest. Billy vertelt ook dat je in principe na je dood je ik-bewustzijn behoudt, maar dat hij voelt dat je op een gegeven moment kan kiezen voor het opgaan in het Al. Terwijl hij zijn boodschappen aan Annie doorgeeft zegt hij te zweven in de kosmos waar hij zich een voelt met alle planeten en sterren.

Billy vertelt Annie dat Licht allerlei eigenschappen heeft:

1. Ons lichaam en onze fysieke ogen beperken de manier waarop we licht waarnemen.

Onze fysieke ogen kunnen het licht niet direct waarnemen, alleen de dingen die het verlicht dus het echte Licht blijft als het ware voor ons verborgen net zoals onze ziel. Het Licht in de wereld die voorbij onze wereld ligt maakt zichtbaar wat onzichtbaar is op aarde: de goddelijke natuur van alle dingen.

2. Licht kent een persoonlijkheid

Licht bevat elke goede eigenschap die we kunnen bedenken: wijsheid, compassie, alles-overheersende liefde. Wat voor deugden er ook horen bij goedheid, deze zijn aanwezig in het Licht.

3. Alle wezens op aarde dragen hetzelfde Licht in zich.

Dit is waarom spirituele stromingen benadrukken dat we allemaal Een zijn. Wanneer je ontwikkeld bent is dit niet meer alleen een theorie. Je ziet het Licht overal, in alles, in jezelf en in de ander.

4. Licht is de onzichtbare kracht die leven geeft.

Licht vervoert je ziel in je lichaam als je in de baarmoeder zit. En als de tijd rijp is, vervoert het Licht je ziel omhoog naar een helende kamer op het moment van je  (zogenaamde) dood.

5. Op het moment van sterven, heelt het Licht je, moedigt het je aan en verwelkomt het je thuis.

Vanaf de eerste nanoseconde dat het Licht je aanraakt, wordt al het leed dat je gedurende je leven hebt meegemaakt – fysiek, emotioneel of anders weggenomen.

6. In de hogere sferen krijg je een nieuw lichaam dat compleet uit Licht bestaat.

Jij bent nog steeds jezelf, maar je bewustzijn is helderer en veel meer gefocused. Wijsheid komt van binnenuit en straalt van jou af in alle richtingen terwijl pure vreugde uit je hart stroomt. Je hebt geen fysiek hart, maar het stroomt uit dat gebied. In plaats van het hebben van emoties zul je stralen.

7. Het Licht is je uiteindelijke bestemming. Het is je thuis.

Zelfs als je niet in staat bent het Licht op dit moment te zien, je beweegt je er desalniettemin naartoe. Hoe meer je naar het Licht toe beweegt, hoe meer liefde je zult voelen voor alles en iedereen om je heen en je zult voelen dat alles ook van jou houdt. Het Licht zit altijd in jou. Elke dag, door dit te onthouden, zul je het voeden en zal het groeien. Wanneer het leven vreugdevol is, zal het Licht er zijn. Wanneer er moeilijkheden zijn, is het Licht er ook. De schaduw is alleen tijdelijk en een illusie. Vreugde, opperste Vreugde en Licht, zijn de ware en krachtigste realiteit.

Het boek waarin Annie Kagan de gesprekken met haar broer Billy heeft opgeschreven heet: The Afterlife of Billy Fingers, How My Bad-Boy Brother Proved to Me There’s Life After Death. Een gedeelte van dit stuk is vertaald / herschreven en is hier te vinden.

 

Lees ook:‘Het Sprookje van de Dood’ in Indigocafe
Lees ook:De rol van de mens in de kosmos
Lees ook:Leven na de dood: conclusies onderzoek
Lees ook:Goede Vrijdag
Lees ook:Waar staat goede vrijdag voor?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>