De mysterieuze zaak van de ‘dode’ Maharaj

In de Indiase staat Punjab is er onduidelijkheid over Zijne Heiligheid Shri Ashutosh Maharaj ontstaan. De heilige werd afgelopen januari klinisch dood verklaard, maar zijn volgelingen zeggen dat de goeroe erg diep in meditatie zit. Het hooggerechtshof zal een uitspraak moeten doen over de zaak. 

Volgens de vrouw en zoon van de Maharaj stierf hij eind januari aan een hartaanval na klachten over pijn op de borst. Zijn dood werd bevestigd door verscheidene artsen en de politie. De volgelingen van de goeroe zeggen echter dat de Maharaj ‘samadhi’ heeft bereikt, een staat van zijn die grenst aan verlichting.

De man wordt in zijn leefgemeenschap bewaard in een vriezer sinds zijn huid begon te verkleuren. Omdat de Maharaj een van India’s meest welgestelde religieuze leiders is, is hij de eigenaar van een fortuin van maar liefst 170 miljoen dollar. De familie is van mening dat de gemeenschap van de Maharaj door het ontkennen van zijn dood, zijn financiën wil blijven beheren. Op de site van de Maharaj wordt gemeld dat de goeroe zich in een diepe meditatieve staat bevind.

De zaak zou eenvoudig kunnen worden opgelost door het lichaam van de heilige lange tijd buiten de vriezer te bewaren. Als het lichaam gaat ontbinden kan men ervan uitgaan dat de geest toch echt het lichaam heeft verlaten. De volgelingen van de heilige proberen echter de Himalaya-condities voor het lichaam te handhaven, ervan uitgaande dat de oude wijzen in vroeger tijden de Himalaya introkken om verlichting te bereiken. Op deze manier kan de Maharaj dus nog lang worden ‘bewaard’.

Lees ook:Maharishi Yogi ritueel verbrand
Lees ook:Zambiaanse na elf jaar uit dood herrezen?
Lees ook:Spiritueel warenhuis India
Lees ook:Politie doet niets met informatie ‘Het Zesde Zintuig’
Lees ook:Internetpiraten hebben eigen godsdienst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>