5 effecten van meditatie op je lichaam

Mediteren is goed voor mind, body en spirit. Vandaag zetten we op een rij waarom mediteren goed is op lichamelijk niveau. Misschien net het zetje in de rug dat je nodig hebt om regelmatig te gaan mediteren?  


[Copyright foto: miamiamia via Free images]

Meditatie vermindert pijn
Meditatie is bewezen effectief als het gaat om pijnbestrijding. Het lijkt erop dat niet zozeer de pijn zelf verandert door te mediteren, maar de pijnbeleving. Onderzoekers vermoeden dat mensen die mediteren meer controle hebben over onprettige gevoelens, zoals pijn. Een beetje alsof ze aan de volumeknop kunnen draaien…

Meditatie versterkt het immuunsysteem
Mediteren geeft je immuunsysteem een boost.  Recentelijk kwam Wim Hof daarmee in het nieuws. Wetenschappers van het Nijmeegse Radboudumc onderzochten zijn combinatie van meditatietechnieken bij vrijwilligers en stelden vast dat het daarmee mogelijk is om je afweer te beïnvloeden.

Meditatie verlaagt de bloeddruk
Een te hoge bloeddruk is echt een kwaal van deze tijd. Onderzoek toont aan dat meditatie een positief effect heeft en de bloeddruk kan verlagen. In sommige experimenten met patiënten bleek zelfs dat medicatie verlaagd kon worden. Het proberen waard dus.

Meditatie vermindert ontstekingen
Mensen met chronische ontstekingskwalen, zoals reumatoïde artritis, darminfecties en astma reageren zeer goed op meditatie. Mogelijk speelt stress een rol bij deze ontstekingsreacties, iets dat meditatie tegen gaat.

Meditatie vermindert de kans op hart- en vaatziekten
Dagelijks een kwartiertje mediteren blijkt effectief te zijn bij de preventie van hart- en vaatziekten. Wetenschappers vermoeden dat dit komt omdat mensen die mediteren minder gevoelig worden voor stress.

Altijd als eerste op de hoogte van het meest interessante spirituele nieuws? Volg ons dan op Facebook!

 

Lees ook:Stress bij mannen en vrouwen ander effect
Lees ook:Meditatie pept je immuunsysteem op
Lees ook:Groene thee en kerrie voor een lang leven
Lees ook:Yoga goed voor je hart
Lees ook:Mediteren om hart- en vaatziekten tegen te gaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>